…
…
…
…
11 Ekim 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanlığı Teknik Heyeti Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde İncelemelerde Bulundu


Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonunun 9. Toplantısı Protokolü’nde öngörülen işbirliği çerçevesinde Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma Ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanlığı teknik heyeti, 10 Ekim 2019 Perşembe günü Ankara’da Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanlığı yetkililerinden oluşan teknik heyet, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

10 Ekim 2019 Perşembe  günü gerçekleştirilen görüşmede, çalışma ziyaretinin hazırlıkları ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün tanıtımı için birimler arası koordinasyon ile kuruluş ziyaretine ilişkin planlama çalışmaları yapıldı.

Ayrıca, çalışma ziyareti sürecinde Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanlığı Engelliler Politikası Genel Müdürü Sn. Sabir GOCAYEV, Devlet İstihdam Başkanlığı - İş piyasası ve İstatistik Daire Başkanı İsa HASANOV, Devlet Sosyal Güvenlik Fonu - Kayıt (Tescil) Kontrol ve Sosyal Sigorta Daire Başkanı Alipaşa MİRZAYEV ile Tıbbi-Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Kurumu-Tıbbi Sosyal Ekspertiz Daire Başkanı Metanet MEMMEDOVA’dan oluşan heyet; 220.000 metrekare alanda 73 Yaşam Evi ve 6 Umut Evinden oluşan, yaklaşık 800 engelli bireye bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulan Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanlığı Teknik Heyetine Türkiye’de engelli ve yaşlı politikaları ve hizmetleri ile ilgili bilgi verildi. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu alandaki projelerine ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunuldu, doküman paylaşımı yapıldı.