…
…
…
…
19 Aralık 2019, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Ankara Gerçekleştirilen 14. Yaşlı Refahı Seminerinde Yaşlıların Yaşam Kalitelerinin Geliştirilmesi ve Yaşlı Refahının Sağlanması Konuşuldu


14. Yaşlı Refahı Semineri; 18 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da, Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Binası Konferans Salonunda yapıldı.

14 ilde gerçekleştirilmesi planlanan seminerlerinin ilki Ordu’da başlatıldı. Sonuncusu Ankara’da yapılan 14. Yaşlı Refahı Seminerine Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Karabük illerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri ve personeli ile SGK, İŞKUR, İl Sağlığı Müdürleri, yerel yönetim temsilcileri, ilgili STK’lar kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlığımızın birimlerinden temsilciler katıldı.  

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ 14. Yaşlı Refahı Seminerinin açılış konuşmasında; kurum hizmetlerinin kalitesinin artırılması için bilim insanları ile sahada çalışan personelin bir araya getirilmesinin önemine dikkat çekti. Hizmet kollarının çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti. Bölgesel Sanat Terapi Festivalinin yapılacağını söyleyen KOÇ;  kurumlarda kalan engelli ve yaşlıların el emeği göz nuru ürünlerinin PTT AVM’lerinde satışa konulduğunu kaydetti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ konuşmasında; “Kuruluşlarımız eksiklerini tamamlıyor. İnsan kaynağını da biz takviye edince hizmete başlanacak. İçindeki hizmetin modellenmesi, çeşitlendirilmesi, takip edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada kaliteli hizmet vermek çok önemli." ifadelerini kullandı.

Ankara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Durmuş Ali DALDALLI’nın da katıldığı seminere sunumlarla devam edildi.  Ankara Üniversitesi YAŞAM Müdürü Prof. Dr. Emine ÖZMETE Yaşlılık, Yaşam Kalitesi ve Yaşlı Hakları, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erguvan Tuğba ÖZEL KIZIL Yaşlı Ruh Sağlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA Gündüz Hizmet Modeli, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nden Prof. Dr. Filiz CAN Kırılgan Yaşlıda Düşme Korkusu, Fiziksel Egzersiz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevgi ARAS Kurumsal Bakımda Sağlık Hizmetleri, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Mehmet Fatih KILIÇ Yaşlılıkta Ailenin Rolü,  Yoksulluk ve Sosyal Yardım Hizmetleri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Uzmanı  Dr. Pınar YAVUZKANAT, Yaşlı Refahı, Yoksulluk ve Sosyal Yardım Hizmetleri başlıklarında sunumlarını yaptılar.