…
29 Mart 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, 208 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Daha Atama Kurasının Gerçekleştirildiğini Açıkladı


Bakan SELÇUK, “208 istihdam hakkı sahibinden; 44’ünün mühendis, hemşire, öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara, 70’inin memur unvanlı kadrolara, 89’unun hizmetli unvanlı kadrolara, 1’inin büro personeli pozisyonuna, 4 kişinin de sürekli işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildi” müjdesini verdi.

Atananların 67’sinin kadın olduğunu belirten Bakan SELÇUK “Atama yapılan toplam 50 kurum ve kuruluştan, 18’i bakanlık ve bağlı kuruluşu, 29’u üniversite, 1’i kamu iktisadi teşebbüsü,  2’si mahalli idareden oluşuyor” dedi.

Atama kurasına Devlet Personel Başkanı  Enes POLAT, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü  Selim ÇELENK, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr.  Orhan KOÇ ile Başkanlık çalışanları iştirak etti.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı.

Devlet Personel Başkanlığında gerçekleştirilen atama kurasına çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakını da katıldı.

Atama sonuçlarına www.dpb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.