…
22 Kasım 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: Engelli Atamaları Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Talepleri Doğrultusunda Aralık Ayında Yapılacak


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK;  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2020 yılı bütçesinin sunumunda, engelli atamalarının kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda Aralık ayında yapılacağını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda,  eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata her alanda engellilerin olduğunu, engelli atamalarının kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda aralık ayında yapılacağını bildirdi.

Türkiye 2007'de Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeyi İmzalayan İlk Ülkelerden Biri 

Engelliler Hakkında Kanun ve alt düzenlemeleriyle Türkiye'de ilk kez 1500 maddelik engelliler hukuku oluşturulduğunu anımsatan Bakan SELÇUK, Türkiye'nin 2007'de Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeyi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

SELÇUK, engellilere yönelik hizmetleri medeniyetin ve gelişmişliğin temel bir göstergesi olarak gördüklerini ifade ederek, "Engelli atamalarını, kotaları dolduğu sürece aralık ayında gerçekleştireceğiz." dedi.

Gündüz Yaşam Merkezlerinin Ülke Genelinde Yaygınlaştırılması Devam Edecek

Engelli bireylere yönelik gündüz yaşam merkezlerini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ettiklerini belirten SELÇUK, 2018'de 7 olan gündüz yaşam merkezi sayısını 2019 itibarıyla 52 ilde 68'e çıkardıklarını söyledi.

Engellilerin ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak işe yerleştirilmesini sağlayan istihdam modeline önem verdiklerini vurgulayan SELÇUK, "2002'ye kadar atanan engelli memur sayımız 5 bin 770 civarındayken hükümetlerimiz döneminde atanan engelli memur sayısı yaklaşık 10 kat artarak 55 bini geçti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın EKPSS sınav maliyetini Bakanlığımızca karşılamaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Ülke Genelinde Toplam 406 Huzurevinde 26 Bin 233 Yaşlıya Hizmet Veriliyor 168 Bin Yaşlı Evde Bakım Desteğinden Faydalanıyor

SELÇUK, 2019 itibarıyla yatılı kurum bakımı talebi olan 152'si resmi olmak üzere ülke genelinde toplam 406 huzurevinde 26 bin 233 yaşlıya hizmet verildiğini anlatarak, 168 bin yaşlının evde bakım desteğinden faydalandığını kaydetti.

Bakanlık olarak, şehitlerin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkmaya devam ettiklerini dile getiren SELÇUK, 2014'ten bugüne kadar 26 bini aşkın şehit yakını, gazi ve gazi yakınına kamuda istihdam sağlandığını vurguladı.

Sosyal Yardım Kartı Projesi Hayata Geçirildi 2 Milyon Vatandaşa Banka Kartı Verildi

Sosyal Yardım Kartı Projesini hayata geçirerek 2 milyon vatandaşa banka kartı verdiklerini ifade eden SELÇUK, tüm sosyal yardımların yüzde 86'sının artık nakdi olarak yapıldığına dikkati çekti. SELÇUK, sosyal yardım alan fakat çalışabilir durumdaki vatandaşları, İŞKUR'a yönlendirerek istihdamlarını teşvik etiklerini de söyledi.