…
05 Ekim 2021, Salı Ankara, TÜRKİYE

2020 Yılı Yaşlı Nüfus İstatistik Bülteni Yayınlandı


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yıllık olarak hazırlanan 2020 Yılı Yaşlı Nüfus İstatistik Bülteni genel müdürlük web sitesinde yayınlanmıştır.

Doğurganlık ve ölüm hızlarının azalması ile doğuşta ve yaşlılıkta beklenen yaşam sürelerinin artması hem ülkemizde hem de dünyada yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki oranının artmasına neden olmaktadır.

Ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun oranı 2020 yılı sonu itibari ile %9,5 iken, bu oranın 2025 yılında %11, 2060 yılında %22,6 ve 2080 yılında %25,6’e ulaşması beklenmektedir. Ülkemize benzer olarak 2020 yılı için dünya nüfusunun %9,5'ini yaşlı nüfusun oluşturduğu tahmin edilmektedir. Bu durum politika ve hizmetlerin artan yaşlı nüfusun dikkate alınarak planlanması gerekliliğini gözler önüne sermektedir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce ülkemiz ve dünya yaşlı nüfusuna ilişkin demografik verileri içeren 2020 yılı Yaşlı Nüfus İstatistikleri Bülteni hazırlanmıştır. Bültende ayrıca yaşlı nüfusa ilişkin projeksiyonlar, yıl bazlı karşılaştırmalı analizler, yaşlı nüfusun sosyal, ekonomik ve sağlık durumlarına ilişkin veriler yer almaktadır. Bakanlığımıza bağlı ve özel huzurevlerinde verilen bakım hizmetleri hakkında sayısal bilgileri de içeren Bülten, Genel Müdürlüğümüzce yıllık olarak hazırlanmakta ve yayınlanmaktadır.

2020 yılı Yaşlı Nüfus İstatistikleri Bültenine ulaşmak için tıklayınız ...