…
21 Eylül 2014, Pazar

2014 Yılında Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı Kapsamında 11 İlde Farkındalık Ve Bilgilendirme Seminerleri Gerçekleştirildi



 

 
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri dizisi 11 ilde yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleştirilerek tamamlandı. Seminerler 16 Eylül 2014 Sakarya, 19 Eylül 2014 Nevşehir, 1 Ekim 2014 Bursa,31 Ekim 2014 Ordu, 7 Kasım 2014 Mersin, 21 Kasım 2014 İzmir, 28 Kasım 2104 Muğla, 5 Aralık 2014 Gaziantep, 12 Aralık 2014 Elazığ, 17 Aralık 2014 Kütahya, 19 Aralık 2014 Konya illerinde gerçekleştirilmiştir.
 
Sakarya ilinde sabah oturumuna 172, öğle oturumuna 138; Nevşehir ilinde sabah oturumuna 175,  öğle oturumuna 160;  Bursa ilinde ise sabah oturumuna 149, öğle oturumuna ise 214 kişinin katılımı sağlanmıştır. Ordu ilinde sabah 143, öğle oturumuna 167, Mersin ili sabah 229, öğle oturumuna 316, İzmir ilinde sabah oturumuna 115, öğle oturumuna 271, Muğla ilinde sabah oturumu 148, öğle oturumu 163 kişi katılmıştır. Bu illerin dışında 5 Aralık 2014 Gaziantep, 12 Aralık 2014 Elazığ, 17 Aralık 2014 Kütahya, 19 Aralık 2014 Konya seminerleri tüm hedef grupların bir arada katılacağı tek oturum şeklinde planlanmıştır. Gaziantep seminerine 428 kişi, Elazığ seminerine 336 kişi, Kütahya seminerine 267, Konya seminerine 471 kişi katılmıştır. Buna göre 11 ilde toplam 4062 kişi proje kapsamında otizm farkındalık ve bilgilendirme seminerlerine katılmıştır.
 
Otizm spektrum bozukluğuna sahip çocuğu olan aileler, otizm ile ilgili sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin ilgili bölümleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların yöneticileri, öğretmenler, RAM müdürleri, illerin halk sağlığı müdürlükleri ve ilgili merkezlerdeki aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, acil tıp teknisyenleri, ebe, hemşire, Bakanlığımıza bağlı il müdürlüklerimiz ve bağlı kuruluşlardaki bakıcılar, meslek elemanları ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen seminerlerle hem konuya ilişkin bilgilendirme ve farkındalık sağlanmış hem de tarafların bir araya gelmesi açısından önemli bir platform olmuştur.
 


Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri Programına Elazığ, Kütahya ve Konya Eklendi
Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı’ndaki faaliyetler çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve bugüne kadar 11 ilde gerçekleştirilen Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri, programa eklenen Elazığ, Kütahya ve Konya illeri ile devam ediyor.
Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı’ndaki faaliyetler çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen ve kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile otizmli bireye sahip ailelerin katıldığı “Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri”,  konusunda uzman akademisyenlerce etkileşimli olarak gerçekleştirilerek, aileler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurumları (bakanlıklar, belediyeler) ile üniversite temsilcilerinin otizm konusunda bilgilendirilmelerini ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlamaktadır.  
Elazığ, Konya ve Kütahya illerinde düzenlenecek “Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri” programı aşağıdadır:
 

Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri Gaziantep'te
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 11 ilde düzenlenen "Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Semineri" Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş'ın katılımıyla Gaziantep'te yapılan programla devam etti.
 Açılışı Alataş Yaptı
 
Seminerin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş yaptı. Alataş, "Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri"nin yoğun ilgiyle karşılandığını ve Otizm Eylem Planı kapsamında çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Alataş yaptığı konuşmada; "Aileler, öğretmenler, psikologlar, doktorlar ve özel eğitimciler ile öğrencilerin seminerlere gösterdiği ilgi esasen otizmle ilgili bilgiye duyulan ihtiyacı da gösteriyor" dedi.
 
Seminere kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile otizmli bireye sahip aileler katıldı. Konusunda uzman akademisyenlerce etkileşimli olarak düzenlenen farkındalık ve bilgilendirme seminerlerinin aileler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurumları ile üniversite temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştiriliyor.
 
Otizm spektrum bozukluğu konusunda farkındalık yaratmayı ve bilinçlendirmeyi amaçlayan seminerler, 16 Eylül-5 Aralık tarihleri arasında Türkiye'deki 11 ilde gerçekleştirildi.
 

Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri Sakarya ve Nevşehir ile Başladı
Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı’ndaki faaliyetler çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 11 ilde düzenlenecek olan Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri, 16 Eylül 2014 tarihinde Sakarya’da ve 19 Eylül 2014 tarihinde Nevşehir’de gerçekleştirilen programlarla başladı.
 
Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerlerinin ilki Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş’ın katılımlarıyla 16 Eylül 2014 tarihinde Sakarya Elmas Garden Otel’de düzenlendi. Vali Coş ve Müsteşar Yardımcısı Alataş’ın açılışını yaptığı programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile otizmli bireye sahip ailelerin katıldı.
 
Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı’ndaki faaliyetler çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerlerinin ikincisi ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım’ın katılımlarıyla 19 Eylül 2014 Cuma Nevşehir Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
 
Seminer programları, Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı’ndaki faaliyetler çerçevesinde konusunda uzman akademisyenlerce etkileşimli olarak gerçekleştirildi. Sabah ve öğleden sonra 3,5 saat olmak üzere iki oturum halinde toplam 7 saat süren seminerlerin sabah oturumları aileler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğle oturumları ise kamu kurumları (bakanlıklar, belediyeler) ile üniversite temsilcileri için gerçekleştirildi.
 
Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Taslağı kapsamında 16 Eylül-5 Aralık 2014 tarihleri arasında Türkiye’deki 11 ilde yapılması planlanan Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerlerinin gelecek programı:
 

 SEMİNER BROŞÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ...
 


SAKARYA PROGRAMI

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=5423e627369dc31c2cffbf3d]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });


 


NEVŞEHİR PROGRAMI


 

 

$(document).ready(function() { $("a[rel=5423e627369dc31c2cffbf3d]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });
  

 


                                                                     ORDU PROGRAMI


                                                                          

$(document).ready(function() { $("a[rel=5423e627369dc31c2cffbf3d]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });

                                                                                                      

                                                                        MERSİN PROGRAMI


                                                                          
$(document).ready(function() { $("a[rel=5423e627369dc31c2cffbf3d]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });


                                                                          BURSA PROGRAMI

                                                                            
$(document).ready(function() { $("a[rel=5423e627369dc31c2cffbf3d]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });