…
…
…
…
…
…
25 Mart 2022, Cuma Antalya

“Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri İstişare Toplantısı ve Eğitim Programı” Tamamlandı


Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen “Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri İstişare Toplantısı ve Eğitim Programı” 21-25 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

Program açılışında konuşma yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Mülteci Koruma Birimi Müdür Yardımcısı Sayın Derya KÖKSAL, Bakanlık ile UNHCR arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade etti. Bir süredir devam eden iş birliğinin, 27 Ekim 2021 tarihinde UNHCR ve ASHB arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ülke çapına yayıldığını dile getiren KÖKSAL, SHM Müdürlerinin toplantıya katılımlarından kıvanç duyduklarını belirtti.

Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Necdet BAYTOK’un konuşmalarıyla devam eden açılış programında BAYTOK, eğitim programı çerçevesinde Bakanlığımızın ilgili birimlerince Sosyal Hizmet Merkezlerinde yürütülen hizmetlere ilişkin sunumlar yapılacağını, bu doğrultuda SHM Müdürlerine hizmetin işleyişine yönelik beklentilerin iletileceğini, bununla birlikte SHM Yönetmelik Değişikliği Taslağına ilişkin SHM Müdürlerinin görüş ve önerilerinin alınacağını ifade etti.

Konuşmalarına, ATHGM’nin bu alandaki eğitim talebini dikkate aldığı için Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı ve değerli ekibine teşekkürlerini ileterek devam eden BAYTOK, yapılacak istişare amaçlı grup çalışmalarıyla SHM’lerin sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesinin mümkün olacağını belirtti.

Program açılışında son olarak Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sayın Ahmet Abdullah SEZEN konuşma yaptı. SEZEN, illerdeki kadrolarımızı tanıma ve sahadaki çalışmaları istişare etmek açısından yapılan toplantıların çok önemli olduğunu söyleyerek “Hizmet alan ve hizmet verenin insan olduğu bir Bakanlığın mensupları olarak birlikte çok önemli bir sorumluluğu icra ediyoruz. İnsanlara çocukluk çağından başlayıp yaşlılık dönemine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet üretiyoruz. Hizmet verdiğimiz bütün grupların hassasiyet gerektiren gruplar olduğunu bilerek hizmet vermek sorumluluğumuzdur.” dedi.

Birinci gününde ana salonda açılış konuşmaları ve akademisyenlerin sunumlarıyla gerçekleştirilen program kalan günlerde 100’er kişilik 4 farklı salonda devam etti. Eğitimde, konuk akademisyenler ve Bakanlığımız eğitimcileri tarafından, “Türkiye’de Sosyal Hizmetlerin Gelişimi ve SHM’lerin Yeri”, “SHM'lerde Etkili Yönetim ve Organizasyon”, “SHM'lerde Hizmet Alanlar ve Çalışanlarla Doğru İletişim”, “SHM’lerde Çalışan Güvenliği”, “Psiko-sosyal Riskler ve Önleme Yolları” konularında eğitimler verildi. Ayrıca Bakanlığımızın ilgili birimlerince SHM’lerde yürütülen hizmetlere ilişkin sunumlar yapılarak, SHM Müdürlerinden beklentileri, görüş ve önerileri alındı.

            Eğitim programı, Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Cem URALDI ve UNHCR Mülteci Koruma Birimi Kıdemli Müdürü Sayın Elmar BAGİROV’un katılımcılara sertifika takdimi ile sona erdi.