…
…
…
…
…
…
23 Mayıs 2022, Pazartesi Antalya

Kamu İhale Mevzuatı ve İç Kontrol Standartları Hizmet İçi Eğitimi’nin 2. Grup Eğitimi Sona Erdi


Başkanlığımız ve Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Kamu İhale Mevzuatı ve İç Kontrol Standartları Hizmet İçi Eğitimi"nin 2. grup eğitimi tamamlandı.

İlk grup eğitimi 9-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılan eğitimin ikinci grup eğitimi 16 Mayıs tarihi itibariyle başladı. Antalya ilinde düzenlenen eğitimin açılışı, Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığında görevli Daire Başkanı Sayın Selçuk ÖNCÜL ve Daire Başkanımız Sayın Ahmet Abdullah SEZEN’in konuşmalarıyla yapıldı.

Eğitim programının sunumu, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından belirlenen daire başkanları, mali hizmetler ve kamu ihale uzmanları ile teknik personel tarafından yapılırken eğitimde, Kamu İhale Mevzuatı ve İç Kontrol Standartları Hizmetlerinde görevli personelin kapasitelerinin ve iş motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Pek çok ilden 150 kişinin katıldığı eğitimde uzman eğiticiler tarafından; “4734 ve 4735 Sayılı Kanun ile İkincil Mevzuat, Pazarlık ve Doğrudan Temin Usulü ile Alımlar, EKAP'ta Yapılan Son Güncellemeler, Elektronik İhalenin Uygulamalı Olarak Yapılması, İhalelere Katılmaktan Yasaklama, Kamu İç Kontrol Standartları Eğitimi, Ödeneklerin Gönderilmesi ve Kullanılması” konularında eğitimler verildi.

Eğitim 20 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen kapanış ve sertifika dağıtım töreniyle sonlandı.