…
…
…
…
…
…
…
…
25 Şubat 2019, Pazartesi

Bilgi İşlem Teknik Servis Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı


Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı işbirliğinde “Bilgi İşlem Teknik Servis Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı” nın 1.grubu 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında, 2.grubu 18-22 Şubat 2019 tarihleri arasında ÇASGEM (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi)’ de gerçekleştirilmiştir.

Program, 11 Şubat 2019 Pazartesi günü, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Salih BOZKURT, ÇASGEM Başkanı Abdurrahim ŞENOCAK ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa ÖZAŞIK’ın konuşmaları ile  başlamıştır.

Eğitim programına,  taşra teşkilatında görev yapan teknik servis personelleri arasından 1.grupta 85 kişi, 2.grupta 90 kişi katılmıştır.

Eğitim programında katılımcılara 1.gün, konferans salonunda ABS (Aile Bilgilendirme Sistemi) hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca katılımcıların kuruluşlarda yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak sordukları sorular Bilgi İşlem Dairesi Başkanı ve Başkan Yardımcısı tarafından cevaplandırılmıştır. Eğitimin ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde katılımcılar 30 kişilik 3 gruba ayrılarak 3 ayrı sınıfta “Donanım Eğitimi, Sistem Destek Eğitimi, Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi, Temel Ağ Eğitimi, Bilgisayar İmaj Çalışması ve Uygulamaları” konularında eğitim almışlardır.

Eğitimin son gününde katılımcılara uygulanan sınavın ardından kapanış konuşmaları, sınavda başarılı olan katılımcılara verilen ödüller ve  katılım belgelerinin dağıtılması ile eğitim programı sona ermiştir.