…
…
…
…
…
…
…
16 Aralık 2021, Perşembe Ankara

Anka Çocuk Destek Programı Eğitici Eğitimi Ankara’da Başladı


Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca 14-17.12.2021 tarihleri arasında planlanan Anka Psiko-Sosyal Çocuk Destek Programının Eğitici Eğitimleri Ankara-Kızılcahamam’da başladı.

2014 yılında geliştirilip uygulanmaya başlayan Çocuk Destek Programı 2021 yılında yapılan revizyon çerçevesinde eğitimler yapılması ihtiyacıyla Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatından katılan yaklaşık 40 personel ile eğitimler düzenlenmeye başlandı. Eğitimler; Prof. Dr. Külteğin ÖĞEL başkanlığında daha önce eğitim formatörü olarak yetiştirilmiş 10 kişilik bir ekip tarafından yapılmakta.

Programın açılışında konuşan program koordinatörü Sayın Hakan KEÇE: “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda, Anka Uygulayıcı Eğitimlerini yapabilmemiz için, öncesinde programı gözden geçirerek eğitimci yetiştirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Hızlı değişen dönüşen bir dünyada yaşıyoruz ve bundan en çok gençler ve çocuklar etkileniyor. Biz Türkiye olarak “geleceğe iyiliği miras bırakmak” iddiasında olan bir ülkeyiz.” dedi.

Dört gün sürecek eğitimde Anka Psiko-Sosyal Destek Programının Etki Analizi Çalışmalarının sonuçlarının paylaşılması yanında Çocuk Destek Programında yer alan “bireysel risk değerlendirmesi”, “destekleyici ortamın bileşenleri”, “grup çalışmaları”, “bireysel danışmanlık”, “aile çalışmaları”, “destekleyici personel için yaklaşım ilkeleri” ve “krize müdahalede kurumsal yaklaşım” konuları ele alınacak.