…
…
…
…
…
09 Şubat 2022, Çarşamba Ankara

Afyonkarahisar’da "Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadele Eğitimi" Başladı


Başkanlığımız koordinasyonunda "Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadele Eğitimi" Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilmeye başlandı.

Afyonkarahisar’da 8-11 Şubat 2022 tarihleri arasında planlanan eğitimin açılış konuşmasını, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer TEKEŞ yapmıştır. Program, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ, Emniyet Müdürü Ali TEMİZ, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Cansu ÇELİK, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir YÜMNÜ ve diğer davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşmektedir.

Eğitimde, "Çocuk İstismarında Adli Süreç ve Mevzuat”, “Çocuk İhmal ve İstismarı İle Mücadelede Kolluğun Rolü ve Ülkemizde Çocuğa Yönelik Hizmetler"  gibi konu başlıklarının ele alınacağı ayrıca çevre illerde paydaş kurumlarda görev yapan meslek elemanlarına “İstismar Mağduru Çocuğa Yönelik Görüşme ve Müdahale Teknikleri" eğitiminin yapılacağı ifade edilmiştir.