…
…
…
…
…
…
09 Eylül 2022, Cuma Ankara

“Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek İleri Düzey Müdahale Eğitimi” Tamamlandı


Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle "Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek İleri Düzey Müdahale Eğitimi" verildi.

05-09/09/2022 tarihleri arasında Ankara ilinde gerçekleştirilen eğitim ile afet ve acil durumlarda görev yapacak personelin, koordineli ve etkin psikososyal destek hizmeti sunmaları amaçlandı.

Pek çok ilden 81 meslek elemanının katıldığı eğitimde uzman eğiticiler tarafından, “PSD Hizmetlerinin Koordinasyonu”, “Afet ve Acil Durumlarda Yetişkinlerle Bireysel Görüşme”, “Afet ve Acil Durumlarda Yetişkinlerde Kayıp ve Yas Süreci”, “Afet ve Acil Durumlarda Yetişkinlerle Grup Çalışması”, “Afet ve Acil Durumlarda Çocuk ve Ergenlerle Bireysel Görüşme”, “Afet ve Acil Durumlarda Çocuk ve Ergenlerde Kayıp ve Yas Süreci”, “Çocuk ve Ergenlerle Grup Çalışması”, “Uzaktan Psikososyal Destek Hizmeti”, ”Psikolojik İlk Yardım (Uygulama)” konularında eğitimler verildi.

Eğitim, son gününde Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetli Genel Müdürü Sayın Cem URALDI’nın katılımı ve sertifika takdimi ile sona erdi.