…
…
…
…
…
…
…
14 Şubat 2024, Çarşamba Erzurum

Şehit Yakınlarımızla İstihdam Öncesi Oryantasyon Programını Gerçekleştirdik.


Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzün himayelerinde Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurumlarına Atama Teklifi yapılan Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına yönelik olarak “İstihdam Öncesi Oryantasyon Programı” düzenlenmiştir.

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarımızın mesleğe ve memuriyete hazırlanmalarına yardımcı olabilmek amacıyla düzenlenen program; İl Müdürümüz Sayın Hasan AYKUT, Başvaiz Dr. Ethem KARABULUT, İl Müdür Yardımcımız İsmet ERDAL, Şube Müdürümüz ve birim personellerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Şehitlik ve Gazilik Olguları, Memuriyet ile ilişkisi, Şehitlik ve Gaziliğin Önemi ve Değeri, Şehitlik ve Gazilik kavramlarının Manevi Değerlenin Yanında Yüklediği Ödev ve Sorumluluklar, Vatanseverliğin geniş manada anlamı, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Tanınan Hak ve İmkânlar ile Şehit Yakını ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzün Görev ve Yetkileri konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş olan Aziz Şehitlerimizin yakınları ve kahraman Gazilerimiz ve yakınlarının, devletin bekası ve yine vatanın bölünmez bütünlüğü için kamu alanlarında hizmet vermek üzere sancağı devralmış kişiler olduğu ifade edilmiştir.

Program vesilesi ile tüm Vatan Kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, atama teklifi yapılan Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.