…
…
…
…
08 Ocak 2024, Pazartesi Erzurum

Kars Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında Şehit Yakınlarımızlayız.


Ecdadımız 109 yıl önce burada vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüler. Şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete yol alan Mehmetçiklerimizin bu destanı, bir fedakârlık ve kahramanlık örneğidir. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu vatanı korumak ve gelecek nesillere teslim etmek görevimizken onların gösterdiği cesaret ve fedakarlıkların hatırasını yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Kahramanlarımızın emanetlerine yönelik faaliyetlerimizi Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütüyoruz. Bakanlık olarak biliyoruz ki, şehit yakınları ve gazilerimiz bizim ailemizin bir parçasıdır.

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde "Bu toprakta izin var" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" mottosuyla anma etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın katıldığı 4,5 kilometrelik yürüyüşte, 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu anlamlı günde ilimizde olan şehit yakını ailelerimizle birlikte programa katılım sağlayıp etkinliklerde yer aldık.