…
…
…
…
04 Mart 2024, Pazartesi erzurum

"Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi" Sn. Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ'ın Katılımlarıyla Tanıtıldı


"Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi," Erzurum'da yaşamış ve bu vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidimizin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler  Müdürlüğümüzce hazırlandı. Projenin tanıtımı, Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir GÖKTAŞ, Bakan Yardımcımız Sayın Zafer TARIKDAROĞLU, Erzurum Valimiz Mustafa ÇİFÇİ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet SEKMEN, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Hasan AYKUT’un katılımlarıyla yapıldı.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezindeki  Çini ve Seramik atölyelerinde başlatılan bu projede, 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuğumuz, Türk Çini sanatından esinlenerek hazırladıkları eserlerle şehitlerimizin hatıralarına vefa borçlarını somut bir şekilde ortaya koydular. Türk Çini sanatı ürünü olan Türk Bayrağımız ve Şehitlerimizin isminin yer aldığı el yapımı çini tabaklar hazırlanarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde 357 Şehit yakını ailemize korunma ve bakım altındaki çocuklarımızın da katılımlarıyla takdim edilecektir.

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"nde şehit yakını ailelerimize sunulacak olan bu manevi hediyeler, aziz şehitlerimizin anısına olan vefamızın ve minnettarlığımızın birer simgesi olarak büyük önem taşımaktadır. Projemiz özel gereksinimli/dezavantajlı bireylerimiz ve korunma ve bakım altındaki çocuklarımızla birlikte şehit yakını ailelerimize olan saygı ve sevgimizi ifade etmede küçük ama anlamlı bir adım olarak görmekteyiz.

Bu projenin, toplumumuzda şehitlerimizin anısına olan saygıyı pekiştireceğine ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayacağına tam bir inançla, tüm halkımızı bu anlamlı projeye destek olmaya ve şehitlerimizi anmaya davet ediyoruz.