…
09 Mayıs 2020, Cumartesi Mrekez/Erzincan

Şefkatin,merhametin,sevginin adı: ANNELİK


       Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü makamların  en yücesi Annelik... Yaşama sevincinin, sonsuz sevginin adı Annelik… Hayata bağımızı sağlayan, ilk öğretmenimiz, ilk mektebimiz, güç ve esin kaynağımız  Anne… Hayattaki en yakın sırdaşımız , koruyucumuz Anne… Her türlü zorluk karşısında sığındığımız ve huzur bulduğumuz güvenli korunağımız Anne…

        Annelerimiz müsamaha ve sevgi dolu yürekleriyle, toplumsal yaşamda, mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, 'ana gibi yar olmaz' diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Annelerimiz, istikbalin en güzide mimarlarıdır ve onların ilmik ilmik dokuyup itinayla işlediği nesiller geleceğimize yön verirler. Hürmet ve ihtimamı en fazla hak eden, hakları hiçbir surette ödenemeyecek olan annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi için  çalışmak her şeyden önce hepimiz asli görevi ve bir hakkın teslimidir..

        İşte bu duygu ve düşüncelerle Anneler Günü'nü kutluyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden hürmetle öpüyor, ahirete göç etmiş olan annelerimize de, Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                 Muhammer DOĞAN

                                                                                                                                                                                                            İl Müdürü