…
01 Ekim 2020, Perşembe erzincan

Geçmişten Geleceğe Köprülerimiz; Yaşlılarımız


Toplumun ‘’Yaşlı Sağlığı’’konusunda biliçlendirilmesi, sağlık düzeyinin yükseltilmesi ve geliştirilmesi amacıyla ‘’1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ‘’ olarak kutlanmaktadır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş , hayat boyu tecrübelerini ve kültürlerini kuşaktan kuşağa aktaran büyüklerimize “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” münasebetiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yaşlılarımızın hayata küsüp tüm sosyal ilişkilerden ve sağlık kontrollerinden uzak durmaması adına . uyku düzeni, iyimser bakış, yeterli ve uygun beslenme düzeni, korunmuş sosyal mesafe, aile ve arkadaşlarla iletişim teknolojisi aracılığı ile temas, ilaçların aksatılmaması, hijyen önerileri ile bu kriz döneminin idaresi yönüne gidilmesi ile en az zararla sağlıklı günlere ulaşılmasını Bakanlığımız adına hedefliyoruz.

Yaşlılarımız geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, en kıymetli hazinelerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü kutluyor, ömür boyu sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.