…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma erzincan

Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha 15 Temmuz Destanı :"Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır."


9 Temmuz 2021 Cuma

 

Valimiz Sayın Mehmet Makas, Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Terzibaba Camii’nde kılınan Cuma Namazına katıldı. İl protokolü ile çok sayıda vatandaşımızın da katıldığı Cuma Namazı öncesi tüm Şehitlerimiz için Kuranı Kerim ve mevlit okunarak dualar edildi.

Tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

 

12 Temmuz 2021 Pazartesi

 

         Mektebinde ŞEHADET  Olan Bir Milletin Kaderinde ESARET Yoktur.

 

Sayın Valimiz Mehmet MAKAS, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 3’ncü Ordu Komutanı Korgeneral Şeref  ÖNGAY ve 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı, 15 Temmuz GAZİSİ, Tümgeneral Davut ALA’yı makamlarında ziyaret etti.

3’ncü Ordu Komutanı Korgeneral Şeref ÖNGAY ve 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut ALA, nazik ziyaretlerinden ötürü Valimiz Sayın Mehmet MAKASA’a teşekkürlerini ilettiler.

 

            Gururumuz ve kahramanlarımız 15 Temmuz Gazisi Muhammed DOĞAN ve 15 Temmuz şehidimiz Recep GÜNDÜZ’ün babası Yaşar GÜNDÜZÜ Sayın Valimiz Mehmet MAKAS evlerinde ziyaret ettiler.

Sayın Valimiz ve beraberindeki 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut ALA, Erzincan Belediye Başkanı Bekir AKSUN, 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan ALPER, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil ODABAŞ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT  İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN ve bazı kamu kurum yöneticileri ilk olarak 15 Temmuz Gazisi Muhammed DOĞA’nı ilimiz merkez Akyazı Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ettiler

.

Buradaki ziyaretin ardından Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet ilimiz Tercan ilçesi Mercan Beldesi’ne bağlı Kurukol Köyü’ne giderek, 15 Temmuz Şehidi Recep GÜNDÜZ’ün Babası Yaşar GÜNDÜZ’ü evinde ziyaret etti.

 

Gerçekleştirilen ziyarettin ardından, Şehidimiz Recep Gündüz’ün mezarını ziyaret eden Sayın Valimiz ve beraberindekiler, şehidimizin mezarına karanfiller bırakarak dualar ettiler.

Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

13 Temmuz 2021 Salı

 

         15 Temmuz Şehitler Anısına Hatıra Ormanına Fidan Dikimi

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Orman İşletme Müdürlüğünce şehitlerimiz için hatıra ormanında düzenlenen fidan dikim programında Valimiz Sayın Mehmet MAKAS ve beraberindeki katılımcılar şehitlerin isimlerinin verildiği fidanlar toprakla buluşturdular. Fidan dikim

etkinliğine; Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir AKSUN,59Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Orman İşletme Müdürü Tekin IŞIK, kurum müdürleri şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.  Sayın Valimiz Mehmet Makas, 15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulunan hainleri durdurmak için canlarını feda eden şehitlerimizin daima milletimizin gönlünde yaşayacağını belirterek, 15 Temmuz'un asla unutturulmayacağını belirtti. Sayın Valimiz, protokol üyeleri ile birlikte fidan dikimi yaparak, diktiği fidanlara can suyu verdi. Sayın Valimiz, 3 yaşındaki şehit yakını Zümra Koyun ile birlikte ayrıca diktiği bir fidanın üzerine 15 Temmuz Şehidi Ömer Halis  DEMİR  isimliğini taktı.

 

14 Temmuz 2021 Çarşamba

 

Tarihe Not Düşen Sergi

 

         15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Kronoloji Sergisi İle 15 Temmuz konulu kitap sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 


             Millet Bahçesi’nde düzenlenen açılış programına Sayın Valimiz ile birlikte Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Savaş SİNANOĞLU, 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan ALPER , Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil ODABAŞ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, İl Genel Meclis Başkanı Bekir YILDIZ, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin KARAKELLE, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit SİRECİ, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı. 


             15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle ilgili olarak hafta başından beri bir dizi etkinlikler yapıldığını ifade eden Sayın Valimiz; "Gayemiz 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak. Bu noktada inşallah tüm Erzincanlılara hizmet edecek sergimizi açıyoruz. O karanlık gecenin vahametini anlatmak ve kahramanlarımızı anmak adına buradayız." dedi.

 

Serginin ardından Valiliğimiz himayelerinde bastırılan Erzincanlı 15 Temmuz Gazilerinin yaşadıklarının anlatıldığı "15 Temmuz Erzincan Gazileri" isimli kitap Sayın Valimiz Mehmet Makas ve beraberindeki il protokolü tarafından vatandaşlarımıza dağıtıldı.

 

14 Temmuz Çarşamba

 

Sayın Valimiz, Şehitlerimizin Aileleri ve Gazilerimiz İle Yemek Programında Bir Araya Geldi

 


          Sayın Valimiz Mehmet Makas, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, 15 Temmuz Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Düzenlenen programa Sayın Valimizin yanı sıra Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir AKSUN, 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan ALPER, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil ODABAŞ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, İl Emniyet Müdürü Kenan  KURT, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Ahmet CAMUZ, siyasi parti İl başkanları,İl Müdürümüz Muhammer DOGAN, bazı kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle yakından ilgilenen Sayın Valimiz, programda yaptığı konuşmada; "15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizin geleceğine, milletimizin birlik ve beraberliğine sıkılmış bir kurşun, onun farkındayız. Her birimiz devletimizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği, ay yıldızlı bayrağımızın gök kubbede her zaman dalgalanması ve ezanımızın hiç bir zaman susmaması için canımızı vermeye hazırız. Bu cennet toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

 

15 Temmuz Çarşamba

 

          Bağımsızlığımızın ‘’Mühürleri’’ Şehitlikte Anıldı

 

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Düzenlenen törene Valimiz Sayın Mehmet MAKAS, , Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir AKSUN, 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan ALPER, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil ODABAŞ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın LEVENT, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin KARAKELLE,İl Müdürümüz Muhammer DOGAN, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dualar edilip. Valimiz Sayın Mehmet Makas ve katılımcılar tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

  15 Temmuz Şehitler için Mevlid-i Şerif Okutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlerimiz dualarla anıldı. İlimiz Camii Kebir Camii'nde öğlen namazından önce düzenlenen programda, Mevlid-i Şerif okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Demokrasi Nöbeti

Düzenlenen programa; Sayın Valimiz Mehmet MAKAS, Hanımefendi Elif MAKAS, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref ÖNGAY, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Erzincan Belediye Başkanı Bekir AKSUN, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan ALPER, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil ODABAŞ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin KARAKELLE, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 251 şehidimiz için Türk bayrakları ile 2 bin 500 metre koşan sporcularımız, koşunun sonunda ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağını Valimiz Sayın Mehmet MAKAS’a teslim ettiler. 

          Sala okunması ile başlayan program Kur’an’ı Kerim okunup, duaların edilmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi canlı olarak dev ekranda izlendikten sonra, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

           Sayın Valimiz Mehmet MAKAS, "15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin 5. Yıldönümünde, günlerce demokrasi nöbetlerinin tutulduğu meydandan tüm Erzincanlıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Malazgirt’le başlayan var olma mücadelemizin, bağımsızlığımızın mührü olan 15 Temmuz Destanı, Aziz Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğindeki azminin ve inancının abidesi olduğunu belirtti.


           Konuşmasını sürdüren Sayın Valimiz, "Mefkûre sahibi gençlerimizin rüzgârını kalıcı bir ruha çeviren 15 Temmuz Destanı’nı çocuklarımıza, gençlerimize anlatacağız. Milletimizin emeğine, ürettiğine, iman ettiğine tahakküm kurmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde kader birliği yaparak kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.


          Bu duygu ve düşüncelerle; başta; Kurucumuz Mustafa Kemal  ATATÜRK olmak üzere Aziz Milletimizin kazandığı Demokrasi Zaferinde vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna bugüne kadar  canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi; Ayrıca; 15 Temmuz gecesi şehit düşen Erzincanlı Şehitlerimiz, Mete SERTBAŞ şehidimizi, Burak  CANTÜRK şehidimizi, Recep GÜNDÜZ şehitlerimizi, Hüseyin GÜNTEKİN şehidimizi, rahmetle, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, bu alana teşrif ederek 15 Temmuz’u unutmayan, unutturmayan siz değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


          Konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile devam eden program söyleşi ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesinin ardından; meydanda ve tüm camilerde saatlerin 00:13’ü gösterdiği sırada salalar okundu. Demokrasi nöbeti saha kadar devam etti.