…
27 Eylül 2022, Salı erzincan

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


 

Valimiz Sayın Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlimizde bulunan kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Serdar Demirci; Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında hazırlanan Erzincan İl Eylem planı Valiliğimiz makamınca onaylanarak 01.01.2022 tarihinde uygulamaya konulmuştur. Bugün de burada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesi amacıyla, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun 2022 yılı 1.Toplantısını gerçekleştirmek üzere hazır  bulunmaktayız dedi.

İl Müdürümüz Serdar Demirci’nin konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Mehmet Makas konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalarında; Kadına yönelik şiddet, toplumun tüm kesimlerini etkileyen ve ilgilendiren küresel bir sorun ve bizlerde “Kadına El Kalkamaz” mottosu ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Erzincan’da bulunan kurum kuruluşlar ve STK lar dâhil, toplumun tüm kesimlerinin  ortak ve kararlı bir şekilde bu mücadelenin bir parçası olarak yer almasını istiyoruz dedi.

 Konuşmaların ardından bir önceki toplantıda alınan kararların uygulanması ve değerlendirilmesinin ardından toplantının gündem maddeleri olan

*Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 ağustos ayı itibariyle Şönim tarafından verilen hizmet verilerinin değerlendirilmesi

*2022/2025 Erzincan eylem planının değerlendirilmesi

*2022 Faaliyet planının değerlendirilmesi

*5 Milyon erkeğe farkındalık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu ve değerlendirilmesinin akabinde, toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından son buldu.