…
…
…
…
…
12 Nisan 2021, Pazartesi Erzincan

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON İZLEME VE DEĞERLENDİRME 2021 YILI 1. DÖNEM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede; sıfır tolerans ilkeleri ile tüm kamu kurum ve kuruluşları ve STK işbirliği çok önemlidir. Gücümüzü metinlerden değil, milletimizden alıyoruz.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünden alınan kararda; Valilerimiz ve Kaymakamlarımız başkanlığında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı 09.04.2021 Cuma Günü saat 10.00’da tüm yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir.

 Bu kapsamda ilgili toplantı video konferans yoluyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Video konferansta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda gerçekleştirilen çalışmalar, mağdur destek sistemleri ve yapılan çalışmalara ilişkin verilere değinilmiştir. Video konferans Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Tarıkhan ÇETİNER’in sunumu ve temennilerle sona erdirilmiştir.

Akabinde Sayın Valimiz Mehmet MAKAS’ın başkanlığında ilimiz genelinde toplantı gerçekleştirilmiş olup, toplantıda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Muhammer DOĞAN tarafından ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında verilen hizmetlere yönelik veriler, Ulusal Eylem Planı, Erzincan İli Faaliyet Planı ve mağdur destek sistemlerinin de ayrıntılı yer aldığı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Sunumun akabinde komisyon üyelerince genel değerlendirmeler yapılmış, gerçekleştirilecek faaliyetler görüşülmüş akabinde katılımcılar tarafından görüş ve öneriler sunularak toplantı sonlandırılmıştır.