…
12 Mayıs 2021, Çarşamba erzincan

Gönül Köprüleri Kuralım


             Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını birlikte idrak ederek Ramazan Bayramına kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

            Bayramlar mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdendir. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

           Bizler, Türkiye’nin en büyük ailesinin fertleri olarak kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerimizin yaşam kalitesini artırmak, refah seviyesini yükseltmek için aralıksız çalıştık, çalışıyoruz. Her vatandaşımızın kapısını çalmaya, yüreğine dokunmaya, gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz.

         Unutmamalıyız ki; bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor en değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin ailelerine en kalbi duygularımızla saygılarımızı sunuyoruz.

         Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Tüm insanlık olarak zor günler geçirdiğimiz bu salgın günlerinin de artık son bulması için dua ediyoruz.