…
12 Mart 2023, Pazar erzincan

İl Müdürümüz Serdar Demirci’nin “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” Mesajı


Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda, Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY; tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken, o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Ülkemizin ve Milletimizin milli marşı olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü canı gönülden kutluyor, Milli Mücadelenin önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu olan Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı, tüm aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.