…
…
18 Eylül 2019, Çarşamba

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN'ın 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı


             Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kararı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921 tarihinde 'Gazi' ünvanı verilmiştir. O günden sonra her yıl 19 Eylül, bu ülke toprakları için canlarını ortaya koyan gazilerimizi anma günü olarak kutlanmaktadır.
            Yüce Türk Milleti olarak verilen mücadeleler sayesinde, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermemiş ve sonsuza kadar da var olma iradesini göstermektedir. Aziz Milletimiz, devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakârlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış ve bundan sonra da unutmayacaktır.
          Hep birlikte her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde hür ve bağımsız olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirmiş oluruz. Bu yüce mirasın varlığında ve birliğinde gözü olanlara karşı kardeşlik ruhunu canlı tutmak azmini, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz.

 Bizler önce bu milletin birer ferdi olarak tarihimizden aldığımız ilham ve şuurla varlığımızın yegane gerekçesi olan bu bağımsızlık aşkını koruyup gelecek nesillere aktarılması için çalışacağız. Bu yolda; vatanı uğruna en büyük fedakarlıkları göstermiş Şehit Yakınları ve Gazilerimize hizmet etmeyi en büyük bahtiyarlık vesilesi olarak kabul etmekteyiz. Bu uğurda yaptığımız hizmetleri görev bilincinden ziyade en büyük vatandaşlık görevimiz olarak görmekteyiz.

.
        Bütün bu duygularla, hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını yapan, fedakârlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden ve ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi şükranla anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum.