…
28 Ekim 2019, Pazartesi

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN'ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı


Millet olarak tarihte pek çok önemli olaylara tanıklık etmiş, tarihin akışını değiştirmiş ve yön vermiş bir milletiz. Büyük bir Millet olmanın verdiği azimle ,şuurla bağımsızlığımızı candan aziz bilmiş, bu uğurda vatanın her karış toprağına kanımızla bedel biçmişizdir.

        Kurtuluş Savaşımızda böylesi bir destansı mücadelenin adıdır. Yokluklar içerisinde dünyanın büyük güçlerine karşı kazanılmış zaferin adıdır. Türk varlığına kast etmiş yedi düvele karşı kazanılmış onurlu mücadelenin adıdır.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Anadolu’nun makûs talihine direnişi ve küllerinden yeniden doğuşunun adıdır.  Malazgirt’in, Niğbolu’nun, İstanbul’un, Çanakkale’nin yeniden tezahürüdür.  O aynı ruhtur ki; Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve nihayetinde 15 Temmuzda milli gücümüzün adıdır.  Bugünler de Barış Pınarı olup mazlumlara ve mahsunlara barış ve huzuru getirmenin adıdır.

      Cumhuriyet; o büyük askeri başarıların taçlandırılmasıdır. Gerek siyasi gerekse içtimaı hayatımızda yenilenmenin, muassır medeniyetler seviyesine ulaşma gayretimizin tüm dünyaya ilanıdır. Cumhuriyet; milli birlik beraberlik içinde güçlü aile yapımızı koruyarak geleceğe emin adımlarla yürümenin adıdır. Cumhuriyet ; daha çok çalışmak ,daha çok üretmektir. Cumhuriyet; bilimden sanata, kültürden spora kendi öz değerlerimizden alınan ilhamla dünyayla yarışabilmektir. Cumhuriyet; “ben” den öte “biz” olmaktır. 

     Bu yıl 96. Yıl dönümünü ilk günkü aşkla ve şevkle kutlayacağımız Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması arzusuyla, O günlerin büyük kahramanları başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını,  yediden yetmişe bağımsızlık için çarpışan tüm şehitlerimizi , kağnısıyla cepheye taşıdığı malzemeyi çocuğundan özge bilen kahraman Türk kadınlarını, bu destansı mücadeleye kanıyla, malıyla, kalemiyle destek olmuş  her bir Türk evlatlarını rahmetle ,minnetle anıyor ve Aziz emanetleri Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha dünyaya haykırıyor Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.