…
24 Kasım 2020, Salı Erzincan

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Mesajı


      1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile,  kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım tarihi ’ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak belirlenmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inançla çalışmalarını çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliğinde kararlılıkla sürdürmektedir.

Kadınlarımız her daim hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almış ve almaya devam edecektir. Kadınlarımız eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumluluklarla birçok başarıya imza atmış ve Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur.

Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamaları amacıyla ilan edilen  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalığın oluşturulduğu özel ve anlamlı bir gündür.

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ dolayısıyla kadına şiddetin bitmesini diliyor ve yaşam hakları elinden alınmış kadınlarımızı rahmetle anıyor ve doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum."