…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Mart 2021, Salı Erzincan

Her Fidan Bir Can “Mercan Ormanları”


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan Mercan Seferberliği ile kadına yönelik şiddetle mücadele etmekle beraber kadınların kendi hikâyelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunmayı, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız (AÇSHB) Mercan Ormanları oluşturulması hedeflenmiştir.

 

Mercan Ormanı; 8 Mart Dünya Kadınlar gününde ilimizde iklim koşulları elverişli olmadığı için bugün yapılan etkinlikle tüm kadınlarımız adına fidanlık alanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik.  Kadınlarımızın katılımlarıyla düzenlenen etkinliğe Valimiz Sayın Mehmet Makas toprağa fidanını dikerek katılım sağladı. Valimiz Sayın MAKAS " Kadınlar bizim baş tacımızdır. Hayatı onlarla paylaşıyor onlarla dünya güzelleşiyor. Hayatın her alanında kadınlarımız yer almalıdır. Hiç bir kadının temel insan haklarından mahrum kalmaması ve her türlü istismar ve şiddetin önlenmesi için çalışmaktayız "dedi.

   Düzenlenen etkinliğe il Müdürümüz Muhammer DOĞAN,  Orman İşletme Şube Müdürü Tekin Işık, Devlet Hava Meydanları İl Müdürü Levent Akkuş, İl Müdür Yardımcılarımız, Erzincan KADEM Başkanı Dr. Büşra EREN ve davetliler katılmışlardır.

 

 Bu vesileyle Müdürlük olarak bir kez daha hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızı kutluyoruz.