…
…
…
…
…
20 Aralık 2019, Cuma Erzincan, Türkiye

Gönül Coğrafyamızın Çocuklarından Tiyatro Gösterimi


Uluslararası Göçmenler Gününde Refakatsiz Çocuklardan Türkçe Tiyatro Gösterisi

Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Sabancı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan yabancı uyruklu çocuklarımız İl Göç İdaresi Müdürlüğünün düzenlediği  18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle tiyatro gösterimi sergilemiştir. Program İlimiz Müftülük Konferans Salonunda gerçekleşmiştir.


Kuruluşumuz Sabancı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü büyük zorluklar içerisinde çocuk bedenleriyle sınırları aşarak savaş ve yoksulluk gibi tüm olumsuzluklar nedeniyle daha iyi yaşam koşullarına ulaşmak için ülkemize gelmiş olan Suriye, İran ve Afganistan uyruklu refakatsiz çocuklara hizmet vermektedir. Ailelerinden ayrı düşmüş olma, savaş ve yoksulluk ortamlarında çoklu travmalar yaşadıkları görülen bu çocuklarımıza ülkemiz kucak açmış ve onların zorlu yaşamlarından kaynaklanan sorunlarla baş etmelerinde ellerinden tutmuştur. Dünya üzerindeki her çocuk gibi daha iyi bir yaşamı hak ettiklerine yürekten inandığımız bu çocuklarımıza, Türk geleneği ve kültürünü tanımaları ve uyum sağlamaları amacıyla Kuruluşumuzda Türkçe konuşma ve okuma yazma kursları verilmekte ayrıca ülkelerine döndüklerinde yararlı bireyler olmaları için örgün eğitim başta olmak üzere mobilya, motor tamiri, reklam-sanat, elektrik-elektronik malzeme tamiri gibi alanlarda ustalık ve deneyim kazanmaları doğrultusunda meslek edindirme kurs hizmetleri sunulmaktadır. Kuruluşumuzda düzenli olarak sürdürülen ve çocukların yaşam içerisinde sosyal becerilerini arttırmayı ve onların diğer insanlarla ilişkilerinde olumlu tutum ve davranışlar kazanmalarına destek olacak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler kuruluş hizmetlerimizin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.
Tiyatronun kendi gücü içerisinde çocuklara ‘’yaşatarak öğretmenin’’ en önemli araçlarından biri olduğu bilinciyle ve bu yolla çocuklarımıza iyilik, sevgi, paylaşım, yardımlaşma ve olumlu iletişim becerileri geliştirme gibi insanlık yaşamının en önemli hasletlerini kazandırabileceğimizi düşündük ve bu düşünceyle yola koyulduk. Tiyatro bir çocuğun ellerinden tutan ve uzanıp yanaklarından öpen bir sahne sanatıysa bizim çocuklarımızın da her çocuk gibi desteğe ve sevgiye ihtiyacı olduğunu zaten biliyorduk. Çocuklarımızı bilmedikleri bir dille, Türkçeyle, tiyatro çalışmalarına dâhil ettik. Süreç içerisinde deneyimledikleri birçok olumlu kazanımın yanı sıra gördük ki Türkçe düşünmeyi ve Türkçe konuşmayı bu yolla daha kolay ve daha hızlı öğreniyorlar. Yaklaşık 2 yıldır kuruluşumuzda çalışmalarına devam eden tiyatro ekibimiz 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde önemli bir performans ortaya koyarak ilgileri üzerine toplamayı başardı. Bu gösterim çocuklarımızın acısına temas etme, yaşamlarına dokunma ve eşsiz mutluluklarını görme yolunda kuruluşumuz için önemli bir imkân oluşturdu.