…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Nisan 2020, Çarşamba Ulalar/Erzincan

''Erzincan Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı''


21 Nisan 2020 tarihinde tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan Jandarma Er Ercan Türkmen, Erzincan’ da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Sağırsu Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevli iken 21 Nisan 1999 tarihinde silah kazası sonucu Vazife Malulü olan Jandarma Er Ercan Türkmen, 21 Nisan 2020 tarihinde tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit oldu. Şehit Jandarma Er Ercan Türkmen, Erzincan'da bugün toprağa verildi.

Düzenlenen cenaze törenine Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzincan Milletvekili Sayın Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun,İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan ile şehidimizin yakınları katıldı. Koronavirüs nedeniyle törende sosyal mesafe kuralı uygulandı.

Ulalar Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin naaşı tören mangasınca bir süre omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Ardından dualar eşliğinde Aziz Dede Mezarlığı’na defnedildi. 

Defin işlemlerinin ardından tören mangası saygı atışında bulundu. Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, şehit Jandarma Er Ercan Türkmen’in tabutuna sarılı Ay yıldızlı Türk bayrağını şehidin ağabeyi Muzaffer Türkmen’e teslim ederek, taziye ve sabır dileklerini iletti.