…
…
…
…
…
08 Aralık 2020, Salı Erzincan

Erişilebilir Erzincan için B U R A D A Y I Z...


3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 15 kamu kurum ve özel işletmelere Erişilebilirlik Belgesi verildi

       İl Erişilebilirlik Komisyonu tarafından daha önceden yapılan denetimler sonucunda erişilebilirlik standartlarını uygulayarak hizmet sundukları fiziksel mekânları engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenleyen 15 kamu kurum ile özel işletmelere Erişilebilirlik Belgeleri verildi. Belgeler Vali Yardımcısı Sayın Enver Yılmaz, İl Müdürümüz Sayın Muhammer Doğan ve komisyon görevlileri tarafından takdim edildi. Bu nedenle İl AFAD müdürümüz Sayın Kadir Çelik’e, İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın V. Burak Mumcu’ya ve belgelerini takdim ettiğimiz özel işletme sahipleri ve yöneticilerine göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle engelli kardeşlerimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

        Erişilebilirlik, engelli kişilerin yaşam etkinliklerine katılımını engelleyebilecek etmenlerin ortadan kaldırılması anlamına gelir. Amacımız; umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarında erişilebilirliğin sağlanmasıdır.

       Yapılan mesken tasarımı, insanın yaşam kalitesini, sağlık, güvenlik ve refahını en üst düzeyde karşılamalıdır. İnsanın insanla ve insanın nesneyle olan ilişkileri, tasarlanan meskenlerde gerçekleşir. Tasarımcının görevi, bireyin özellikleri doğrultusunda gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak olan ve etkinliklerini kolaylıkla yapılabileceği meskenler oluşturmaktır. Kısaca, meskenleri kullanıcıları tarafından erişilebilir, kullanılabilir ve yaşanabilir olmalıdır. Erişilebilirlik, farklı gereksinimleri olan kişilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan çeşitli binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bütün bireylerin toplumsal yaşama katılabilmeleri için erişilebilirlik, yapılı çevrede ve kent ölçeğinde gereken tüm fiziksel ve mimari tedbirlerin alınmasını kapsar. Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde erişilebilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler için değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kilolu kişiler için de büyük önem taşıyan bir gerekliliktir.

      Bu amaçla 2020 yılı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından “Erişilebilirlik Yılı” ilan edilmiş ve tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de çalışmalar sürdürülecek ve ilimizi engelsiz bir kent olabilmesi için çalışacağız.

          Engelsiz Erzincan için BURADAYIZ