…
11 Eylül 2019, Çarşamba

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ


  Kuruluşlarımızdan hizmet alan Çocuklarımız ve SED ile desteklediğimiz çocuklarımız için yeni başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sene başı koordinasyon toplantısı yapıldı.

     Toplantı; İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk evleri Sitesi , ÇEKOM, Koruyucu Aile, ÇODEM ve SHM Kuruluş Müdürleri, Sosyal servis görevlilerinin ve çocuktan sorumlu İl Müdür Yardımcısının katılımlarıyla, İl Müdürümüz başkanlığında yapıldı.

     Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Sn. Muhammer DOĞAN ‘’Hizmet verdiğimiz yada bizden hizmet alan toplumun dezavantajlı kesimleri içinde en çok hassasiyet göstermemiz gereken çocuklarımızdır. Çocuklarımızı toplumun yarınları olarak  iyi yetiştirmeliyiz. Her bir  çocuk reşit olup ayrıldığında hepimiz bu çocuğun kendine, ailesine, devletine, bayrağına ve bütün kutsallarımıza sadık iyi bir birey olarak yetiştirebildiğimizden vicdanen müsterih olmalıyız. Bu  çocuklar bizlere verilen emanetlerdir ve bizler devletimizin sağladığı imkanlarla bu çocukları geleceğe iyi hazırlamaktayız. ’dedi.

       Yeni başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı çocuklarımızın aile durumları, okullarına geliş-gidişleri ,sosyal ve akademik yönden başarılarının arttırılması için alınacak tedbirler, projeler, kuruluşlar arası çocuk nakilleri ve çocuklarla ilgili diğer konular görüşüldü.

          Her bir çocuğumuzun mutlaka bir sosyal/kültürel ve bir sportif alanda etkinliklere katılımı noktasında özendirici olunması vurgulandı. Yıl içerisinde ÇES ve ÇEKOM ’un ortaklaşa sosyal proje uygulamaları karara bağlandı.