…
19 Kasım 2019, Salı

Çocuk Gülerse Dünya Güler


Dünyamızı güzelleştiren çocuklarımız… Mutluluğumuzun sevincimizin kaynağı çocuklarımız….  Geleceğimizin teminatı , neslimizin yarını goncalarımız…  Masumiyetin yegane timsali çocuklarımız… 

Sizler için ne yapılsa azdır. Zira nasıl bir yarın istiyorsak biz büyükler bugünden inşa ederiz. Yarınımızın daha güçlü olması için  mutlu, huzurlu, çevresiyle barışık, kendini gerçekleştirmiş, vatanına ve milletine hizmet aşkıyla dolmuş ve bilimin ışığında bireyler olarak  yetişmeleri için  çalışıyoruz. Bizler biliyoruz ki çocuk gülerse dünya güler..

Tüm dünya çocuklarının her türlü ihmal ve istismardan korunması hepimizin insanlık görevidir. Değişik nedenlerle mağduriyetler yaşayan tüm çocukların acısı insanlığın ortak acısı olmalıdır. Dolayısıyla 20 Kasım 1989 yılında B.M. Genel Kurulunda 193 Ülke  ve ülkemiz tarafından da 1990 yılında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi’ ni çok önemsiyoruz. Her çocuğun doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, yaşama, oyun,  fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının savunucusu ve takipçisiyiz.

 Yarınlarımızı inşa ederken,  anne babalara, öğretmenlerimize, toplumumuza ve yöneticilere sorumluluklar düşmektedir. İl Müdürlüğü olarak; “Çocuk hakları” konusunda; ilimiz genelinde hassasiyetle toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturucu çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Çocuk Hakları konusunda; Ailelerin ve özellikler çocukların bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Biz daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli ve öz güveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü münasebetiyle; Dünya’nın neresinde olursa olsun, çocukların;  çalıştırılma,  şiddet,  ihmal, istismar,  açlık,  savaş,   terör,  göç,  erken evlilikler gibi nedenlerle yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını temenni ediyor, tüm çocuklarımız için huzur ve barışın egemen olduğu bir dünya diliyorum.