…
…
…
…
…
15 Mayıs 2024, Çarşamba erzincan

"Ailemiz İstikbalimiz" Teması İle 81 İlde Eş Zamanlı Kortej Yürüyüşümüzü Gerçekleştirdik.


Aile Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak "Ailemiz İstikbalimiz" temasıyla Saat 10:00’da Ordu caddesi Saat Kulesi önünden başlayan ve Dörtyol meydanda son bulan kortej yürüyüşümüze Vali Yardımcımız Sayın Yusuf İzci, Kamu Kurum kuruluşları ve Müdürleri ile Sivil Tolum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından günün anlam ve önemine binaen Sayın Vali Yardımcımız ve Sayın İl Müdürümüz konuşma gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Serdar Demirci konuşmalarında; Toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla “Uluslararası Aile Günü” olarak kabul edilen 15 Mayıs gününü de içeren hafta ülkemizde “Aile Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Hayatın vazgeçilmez kurumu ve mukaddes değer olarak nitelendirdiğimiz aile; milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir okuldur. Tarihsel olarak aile yapımız çocukların yetiştirilmesi, kültürel kimlik kazanması ve ahlaki değerlerin edinilmesi gibi önemli işlevleri üstlenmektedir. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir.

”Türkiye Yüzyılı” vurgusu ve hedefleri ışığında Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın da vurguladığı gibi “güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye’ye olan inancımız”  ile hizmetlerimizi sürdürmekteyiz dedi.

İl Müdürümüz Serdar Demirci’nin konuşmalarının ardından konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcımız Sayın Yusuf İzci konuşmalarında; Bütün toplumların vazgeçilmez temel kurumu, toplumsal istikrarın ve kültürel sürekliliğin teminatı olan aile, aynı zamanda toplumun yenilenmesi ve güçlenmesinde etkin bir role sahiptir.

Milletin temelini aile, ailenin temelini de sevgi, saygı, sabır oluşturur. Dolayısıyla bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirerek mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacak, mutlu ve huzurlu bir toplumda hem ülkemizin gelişmesini hem de dünya barışını temin edecektir.

Ülkemiz, dünya genelinde etkin devletlerden birisi olarak kendi toplumunu, ailesini ve bireylerini çağın gerekleri doğrultusunda desteklemek için kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum temsilcileri olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir. Bu kapsamda ailenin sağlam temeller üzerinde kurulmasını sağlayacak unsurların ele alındığı, sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları önemsiyoruz dedi.

Konuşmaların ardından program İl Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde kalan engelli bireylerimiz tarafından düzenlenen folklor gösterisinin ardından son buldu.

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler ailesi olarak tüm hemşerilerimizin Aile Haftasını kutluyoruz.