…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Aralık 2023, Pazartesi erzincan

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Sahne Onlarındı.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Erzincan Valiliğimiz himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen programa Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Sn. Süleyman Karaman, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile davetlilerin katılımlarıyla, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyük Kasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda özel gereksinimli bireylerimizin mutluluklarına ortak oldular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz Serdar Demirci konuşmalarında; 3 Aralık, Birleşmiş Milletler öncülüğünde Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu tarih bir kutlama tarihi değil farkındalık günüdür. Engelliliğin sosyal yönlerine değinen İl Müdürümüz, Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendinin Türkiye Yüzyılı” vurgusu ve hedefleri ışığında “güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye’ye olan inancımız” ile toplumun her kesiminden bireye sosyal hizmet sunmaktayız ifadelerine yer verdi. İl Müdürümüz Serdar Demirci’nin konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştiren Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman konuşmalarında; Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, engelli bireylerimizin hayatının her alanında kendi imkânları ile hayatlarını devam ettirebilmeleri için tüm engelleri kaldırmak için hep birlikte çalışmalıyız dedi.

Sayın Milletvekilimizin konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu konuşma gerçekleştirdi. Sayın Valimiz konuşmalarında; Bizlere; hayatımızda ki tüm ihtişamlara rağmen mutlu olamayan bizlere, aslında mutluluğun bazen uçan bir kelebeğin kanadında olduğunu ve bunu görüp tutabilmek için de ruhumuzda ki gerçek engelleri aşabilmek olduğunu öğreten engelsiz kalplere teşekkür ediyorum." dedi. Programda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz  bünyesindeki özel gereksinimli bireylerimiz tarafından sergilenen Oratoryo Gösterisi, Tiyatro ve Skeç Gösterisi, Müzikal Gösteri, Koro Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi ve Yüzüncü Yıl Marşı izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda yapılan plaket ve hediye takdiminin ardından Sn. Valimiz ve beraberindeki protokol üyeleri, 'Empati Parkuru 'nu ziyaret ederek, gözleri bağlı şekilde ve tekerlekli sandalye ile parkurda ilerlemeye çalıştılar.