…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Nisan 2021, Pazartesi Erzincan

OTİZM: Sadece Farklı


Değişik nedenlere bağlı olarak, 3 yaş öncesinde çocuklarda ortaya çıkan, sözel ve sözel olmayan iletişim, sembolik etkinlik, oyun ve sosyal ilişki alanlarında bozukluk ve bazı davranışların anlamsız bir biçimde tekrarlanması hali ile karakterize bir bozukluk olan Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) farkındalığı için Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

2 Nisan Otizm farkındalık günü münasebetiyle Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Erzincan Özel Eğitim Uygulama Okulunun Zoom üzerinden yapılan çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN açılış konuşmasını yaparak, bilgiler vermiş olup, Erzincan Özel Eğitim Uygulama Merkezinde özel eğitim öğretmeni Hamide GÜLSEVEN Otizm hakkında bilgilendirme sunumu yapmıştır. Akabinde gün boyunca billboard larda günün anlam ve önemine ilişkin kamu spotları yayınlanmıştır.

İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımız tarafından günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan mavi kurdeleler çocuklarımız ve İl Müdür Yardımcımız Mehmet Rüfai Yağcıoğlu eşliğinde Valimiz Sayın Mehmet MAKASI makamında ziyaret ederek otizimin simgesi olan mavi kurdaleyi takdim ettiler.Ardından diğer protokol üyelerini makamlarında ziyaret ederek mavi kurdaleleri takdim ettiler.