…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe

19 Eylül Gaziler Günü ‘Vatan Size Minnettardır.’


19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar saat 10:30 da Atatürk anıtına çelenk sunma programı ile devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını Gaziler Derneği Başkanı Sn.Sabri TAŞ yaptı.

Programın akabinde Gazilerimiz ve aileleri 59. Topçu Tukayı kışla gezisine katıldılar.

İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Gazilerimiz ve Şehit aileleri onuruna yemek programı düzenlendi. Programa Valimiz Sn. Ali ARSLANTAŞ ve Hanımefendi Hatice R. ARSLANTAŞ,3.Ordu Komutanı Korg. Şeref ÖNGAY ve eşleri hanımefendi, Milletvekilimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Garnizon komutanı Tuğg. Ali EKİYOR ve eşleri hanımefendi, Belediye Başkanı Sn. Bekir AKSUN ve eşleri hanımefendi Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Akın ÇİÇEK ve eşleri hanımefendi, Rektörümüz Prof.Dr. Akın LEVENT, Emniyet Müdürü Sn. Bülent ŞENSOY ve eşleri hanımefendi, İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Halil ALTINTAŞ ve eşleri hanımefendi, AK Parti İl Bşk. Sayın Mehmet Cavit Şireci, MHP İl Bşk. Sn. Salih AKSU, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN ve eşleri hanımefendi ve beraberindeki il protokolü katıldı.

Program açılış konuşmasında Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş  günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından konuşan il Müdürümüz Muhammer DOĞAN konuşmasında;

“Vatan sadece kuru bir laftan ibaret olmayıp tarih boyunca binlerce şehit ve gazimizin kanlarıyla suladığı , ufuklarında Albayrak’ın nazlı nazlı dalgalandığı, bir baştan diğer başa Mehmetçiğin aziz hatıralarının barındığı kutsal topraklardır. Canla kanla bedeli ödenmiş bu cennet vatanın ker bir karışı bizlere emanet edilmiştir

     Fedakârlığın ve milli şuurun en büyük temsilcileri olarak tarihin her döneminde;   Vatanını ve milletini, her türlü tehlikeyi göze alarak savunmuş  ve bizlere barış içerisinde bir gelecek kurmuş gazilerimizi, nefes aldığımız her anda; saygı, minnet ve şükranla anmak milli ve manevi görevimizdir. Bu binlerce isimsiz kahramanlar sayesindedir ki geleceğe umutla bakıyor, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bizler de tüm çalışanlar olarak şehit yakınları ve gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkânlara kavuşmaları için her türlü desteği vermek için çalışıyoruz.  Devletimizin tüm kurumları sizlere hizmet etmenin sonsuz bahtiyarlığını yaşamaktadır.

 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlarla birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimize ve aramızdan ayrılan tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum., Hayatta olup da Şereflerin en büyüğü olan Gazilik onurunu taşıyan tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor kendilerine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum..’’dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 19 Eylül Gaziler Günü ve Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı verilişinin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunarak gazilerimiz ve şehitlerimize her zaman minnettar olduklarını dile getirdiler. Programda son olarak konuşma yapan Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen programda gazilerin ve şehit ailelerinin bir arada olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi minnetle şükranla yad ediyorum” dedi.

 
Konuşmasını sürdüren Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş; “Vatanımızı, istiklalimizi ve istikbalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan tüm kardeşlerime, tüm gazilerimize milletimiz adına şükranlarımı ifade ediyor, şehitlerimizin ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 

Bildiğiniz üzere, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler, sadece bugün değil her gün, sizlerle bir aradayız. Çeşitli vesilelerle hem şehit yakınlarımızla hem de gazilerimizle bir araya geliyor, sizlere her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Şehit yakınlarımızın her bir ferdi ve kahraman gazilerimiz bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Sizlerin sıkıntıları, derdi bizim derdimizdir. 

Üzerinde huzur ve güven içinde yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bu asil gerçeği hakkıyla bilen aziz Türk milleti, yurdunu canından yüce sayarak şehitlik mertebesi ve gazilik makamına ulaşan öz evladı askerine, polisine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlanmıştır. 
Gazilerimizin yazdığı cesaret ve kahramanlık destanları, onların şerefli isimlerini, milletimizin hafızasına kazımıştır. Destansı tarihimizin yaşayan kahramanları olan gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bizi iç ve dış tehditlere rağmen bin yıldır bu topraklarda başımız dik anlımız açık bir şekilde bu günlere getiren gazilik ruhudur. Kahraman güvenlik güçlerimizin teröre karşı ortaya koyduğu mücadele, 15 Temmuzda gazi milletimizin gösterdiği direniş ruhu bunun açık bir ispatıdır.

Bu millet tarihi şan ve şerefle yazan, devletler kuran, gittiği her yere adaleti ve merhameti götüren gazi bir millettir. Böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz ve kahramanlık gösteren gazilerimiz için ne yapsak az, onlara borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz bunu da biliyoruz. Onların emanetlerine sahip çıkarak, eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının mağdur olmasına izin vermeyerek, şehitlerimize karşı vefa borcumuzun gereğini yerine getirmek istiyoruz. Bize düşen, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken değeri gösterebilmek ve hak ettikleri hizmeti sunabilmektir. 

Allah devletimizi, birliğimizi daim eylesin, devletimize, milletimize zeval vermesin. Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu vatan toprağını her zaman yüzü ak, başı dik insanların diyarı eylesin. Sağlık, sıhhat, huzur ve esenlik içinde daha nice güzel günlere kavuşmayı niyaz ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz bu programa teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi

Konuşmaların akabinde  program yemek ve yemek duası ile son buldu.