…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2021, Pazartesi erzincan

19 Eylül Gaziler Günü Düzenlenen Programla Kutlandı


19 Eylül Gaziler Günü ve Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı verilişinin yıldönümü dolayısıyla, gaziler ve şehit aileleri için Erzincan Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yemek programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, Sayın Valimiz Mehmet Makas’ın eşi Hanımefendi Elif Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun’un eşi Ürküş Aksun, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziler ve Şehit aileleri katıldı.

Sayın Valimiz Mehmet Makas’ın eşi Hanımefendi Elif Makas, programa katılan gazilerimizin ve şehit ailelerimizin masalarını tek tek gezerek hoş geldin dileklerinde bulunup bir süre sohbet etti.

İlk  olarak kürsüye gelen Muharip Gaziler Dernek Başkanı Sabri Taş, Gazilerimizin gününü kutladı. Akabinde katılıcılara yönelik konuşma yapan İl Müdürümüz Cem Halil Mercimek, konuşmasında “Bugün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, vatanımızın medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu vesileyle 'Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.