…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma ERZİNCAN

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Valiliği ve İl Müdürlüğümüz tarafından, Şehit aileleri ve Gazilere yönelik yemek programı düzenlendi.


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Valiliği ve İl Müdürlüğümüz tarafından, Şehit aileleri ve Gazilere yönelik yemek programı düzenlendi.

Kule Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Sayın Valimiz Mehmet Makas,Eşi Hanımefendi Elif Makas, Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve Eşi, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Eşi, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, İdare Mahkemesi Başkanı Kerem Özyardımcı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, askeri ve sivil erkân, şehit yakınları, gaziler, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müdürümüz Cem Halil Mercimek, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci birer konuşma yaparak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü andılar.

İl Müdürümüz Konuşmalarında; Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Kur’an-ı Kerim de Bakara Suresinin 154. Ayetinde yüce Allah şehitlerimiz için şöyle buyuruyor. Allah yolunda öldürülenlere asla ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız. Bu emir, bizim en büyük teselli kaynağımızdır dedi.İl Müdürümüzün konuşmalarının ardından 3.Ordu Komutanı Korg. Yavuz Türkgenci Konuşmalarında Çanakkale’nin önemine değinerek tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Programda konuşan Sayın Valimiz Mehmet Makas, “Mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yâd ediyorum” diye konuştu. Sayın Valimiz Mehmet Makas ve protokol mensupları Şehit yakınları ve gazilerle birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler.