…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Erzincan

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Dolayısıyla Tören Düzenlendi


Valimiz Sayın Mehmet Makas, Erzincan Valiliği ve Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organizasyonu ile Erzincan’daki Şehit Aileleri ve Gaziler için düzenlenen kahvaltı programına katıldı. 


18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programına Sayın Valimizin yanısıra 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat,  Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Jandarma Alay komutanı Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy , askeri ve mülki erkan ile şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

 

Valimiz Sayın Mehmet Makas ve diğer protokol mensupları ve İl Müdürümüz Muhammer Doğan Şehit aileleri ve Gazilerle aynı masayı paylaşıp kahvaltı yaparak sohbet ettiler.


Programda konuşan Valimiz Sayın Mehmet Makas, ecdadımızın tarih boyunca hakkın ve adaletin yolunda sayısızca şehitler verdiğine vurgu yaparak, “Vatanımızın müdafaası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için ne kadar gurur duysanız azdır. Bu vatan için yaptıklarınızı hiç kimse unutmayacaktır. Bizler bütün şehit ailelerimizin, gazilerimizin emrindeyiz” dedi.

 

Salonda bulunan şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezen Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki protokol mensupları şehit aileleri ve gazilerimiz ile bir süre sohbet ettiler.


Erzincan Valiliği ve ilgili makamların şehit ailelerinin ve Gazilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren şehit aileleri ve gaziler, tertip edilen bu güzel buluşma için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

 Programın devamında Erzincan Garnizon Şehitliğindeki çelenk sunma törenine katıldılar. Şehitlik anıtına Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediye Başkanlığı ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından şehitlerimiz için saygı atışı yapılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Daha sonra Valimiz Sayın Mehmet Makas, Şehitlik Defterini imzalayarak, yazmış olduğu mesajı okudu. Valimiz Sayın Mehmet Makas, mesajında; “başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 106. yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi

 

Ardından Şehit mezarlarını ziyaret eden Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindekiler, şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakarak dualar ettiler.

 

Son olarak Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Erzincan Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Abdulkadir Zengin ile görüştüler.