…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2020, Perşembe Erzincan

15 TEMMUZ DESTANI


             10 Temmuz 2020 Cuma

Darbeyi Püskürten Selalar Ezanlar...

              Valimiz Sayın Mehmet Makas, Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında kılınan Cuma Namazına katıldı. İl protokolü ile çok sayıda vatandaşımızın da katıldığı ve Erzincan Müftü Vekili Mehmet Süsün’ün kıldırdığı Cuma Namazı sonrası şehitlerimiz için dualar edildi.

            13 Temmuz 2020 Pazartesi

 Baştacımız Şehit Aileleri Ziyaret Edildi

              15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonrasında şehit olan demokrasi kahramanlarımızı anmak ve o gece yaşananları unutmamak, unutturmamak için düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas ve il protokolünden oluşan heyet, Şehit ailelerini, 15 Temmuz Şehit ailesini ve 15 Temmuz Gazisini evlerinde ziyaret ettiler. 

               Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas ile birlikte, Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tombul ve beraberindeki kurum müdürleri; Şehit Polis Memuru Hakan Can, Şehit Er Murat Kulikoğlu, 15 Temmuz Gazisi Ali Aydınlar, ve 15 Temmuz Şehidi Mete Sertbaş’ın ailelerine konuk oldular. 

14 Temmuz 2020 Salı

Tarihe not düşen sergi

              15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Kronoloji Sergisi İle 15 Temmuz konulu kitap sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


               Millet Bahçesinde düzenlenen sergi açılışına Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hakan Akyol, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Yapılan açılış merasiminin ardından Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar kronolojik serginin yer aldığı fotoğraf ve kitaplardan oluşan sergiyi gezdiler.


251 Şehit anısına hatıra ormanına fidan dikimi

               15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Orman İşletme Müdürlüğünce şehitlerimiz için hatıra ormanında düzenlenen fidan dikim programında Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar şehitlerin isimlerinin verildiği fidanlar toprakla buluşturdular. Fidan dikim etkinliğine; Valimiz Sayın Mehmet Makas ve beraberindeki Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hakan Akyol, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Çarşamba
Bağımsızlığımızın "Mühürleri" şehitlikte anıldı.

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Düzenlenen törene Valimiz Sayın Mehmet Makas, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski MilletvekiliSebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dualar edilip. Valimiz Sayın Mehmet Makas ve katılımcılar tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

 

15 Temmuz Şehitler için Mevlid-i Şerif Okutuldu.

                15 Temmuz Çarşamba günü İkindi namazı öncesi Camii Kebirde 15 Temmuz ve Tüm Şehitlerimiz için İl Müdürlüğümüzce Mevlid-i şerif okutulup dualar edildi. Mevlit programına Valimiz Sayın Mehmet Makas, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, halkımız katıldı. 

 


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Demokrasi Nöbeti

               Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Mehmet Makas, Hanımefendi Elif Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                 Sala okunması ile başlayan program Kur'anı Kerim okunup, duaların edilmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi canlı olarak dev ekranda izlendikten sonra, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

                  Konuşmaların ardından Sedat Uçan’ın Kahramanlık Türküleri, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun söyleşisi ile devam eden program, meydanda ve tüm camilerde saatlerin 00:13’ü gösterdiği sırada salalar okundu Demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti.