…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ocak 2020, Salı ELAZIĞ

Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi Kapsamında Kahvaltı Etkinliği Düzenlendi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Çocuk Hakları Komitesi üye çocuklara yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi.

 Sosyal Hizmet merkezi bünyesinde oluşturulan Okul Destek ve Sosyal Uyum  birimi koordinasyonunda, " Okul Destek ve Sosyal Uyum projesi " kapsamında  yararlanan çocuklara yönelik başlatılan etkinlikler ve çocuklara yönelik okul dışı zamanlarını değerlendirmeleri kapsamında  merkeze bağlı Çakmaktepe Milli Park Kır  tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldiler. 

Yapılan etkinliklerin çocuklara yönelik okul dışı zamanlarını değerlendirme hem de yeteneklerini keşfetmeleri  açısından önemli olduğunu dile getiren İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt  "  Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde oluşturulan Okul Destek ve Sosyal Uyum biriminde görevli proje koordinatörlerimiz 2019 yılında sinema, doğa yürüyüşü ve rol model buluşmaları başta olmak üzere çeşitli aktiviteler yapıldı. Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir bizler geleceğimizi iyi yetiştirmeliyiz. 2020 yılında da çalışmalar devam edecektir. 

Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi koordinatörü Ahmet Can  " Bu gün Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce  hayat geçirilen Okul Destek ve Sosyal Uyum projesi kapsamında faydalan Çocuk Hakları üyesi 30 çocuğumuz ile sömestre tatili öncesi ve karne hediyesi olarak Çakmaktepe Milli Park Kır tesislerinde kahvaltı etkinliği düzenledik. Kahvaltı sonra yağan karın keyfini çıkarmak için kartopu ve doğa yürüyüşü yaptık. Sosyal ve kültürel ve eğitsel aktivitelerimiz yıl boyunca devam edecektir. Desteklerinden  dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk , İl Müdürümüz Suat Kenç  ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Çetin Özmen’e teşekkür ederiz.

İkizi ile birlikte etkinliğe katıldığını dile getiren 6. Sınıf öğrencisi Elif Selin Ersöz " Yapılan etkinlik kapsamında kahvaltımızdan sonra doğa yürüyüşü yapıp yaban hayvanları için doğaya yem bıraktık. Arkadaşlarımız ile kartopu oynayarak doyasıya eğlendik. Bize bu fırsatı veren hocalarımıza teşekkür ederim.

Okul Destek ve Sosyal Uyum projeleri kapsamında çeşitli etkinliklere katıldığını dile getiren 8. Sınıf öğrencisi Batın Kırtay  " Bugünde  Çocuk Hakları Komitesi üyesi  arkadaşlarımız ile Çakmaktepe  tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldik. Yapılan bu etkinlikler moral açasından bizleri motive ediyor. Bu sayede derslerimize daha da odaklanıyoruz.

Etkinliğe katılan 30 çocuk ve proje koordinatörleri mesire alanında sucuk ekmek yapıp  doğa yürüyüşü katılıp kartopu oynayıp yaban havanları için doğaya yem bıraktılar.