…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Nisan 2021, Çarşamba ELAZIĞ

Elazığ'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Elazığ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından  “02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla il müdürlüğü binasında etkinlik düzenlendi. Müdürlük konferans salonunda il sağlık müdürlüğünde görevli  Otizm Spektrum Bozukluğu birim sorumlusu Uzm. Dr. Pınar Tepe'nin Otizm konulu bilgilendirmelerden sonra Vali Erkaya Yırık’ın  eşi Ayşe Yırık ile kurum müdürlerinin eşleri, otizmli çocuklar, aileleri  "Otizmliler mesleklerini kendileri belirleyebilir", "Otizm eksiklik değil farklılıktır" ve "Otizmin farkındayız onların yayındayız " yazılı dövizleri ve mavi renkli balonları taşıyıp diğer bir yandan ellerini boyayarak beyaz bir duvara el izlerini bıraktı.

Pragmamın açış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürümüz Suat Kenç " Bu gün dünyanın her tarafından kutlanacak olan 20 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için il müdürlüğü olarak bir program gerçekleşiyoruz. Alanından uzman arkadaşlarımızca otizm konusunda gerekli bilgilendirilmeler yapılacaktır.  Buradan özellikle topluma seslenmek istiyorum Otizmli ve engelli bireyler sadece alilerinin sahip çıkmasından ziyade bütün toplumun sahip çıkması gerekiyor. Bu kardeşlerimizin anne ve babalarına destek olması noktasında toplum olarak üstümüze düşeni yapmalıyız ”dedi.

Toplumda farkındalık oluşturmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten il Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt ise ' Bireysel farklılıklar yaş, cinsiyet, fiziksel görünüm, kişilik özellikleri gibi pek çok özelikler açısından diğerlerinden farklılaşma durumudur. Otizm spektrum bozukluğu da bir eksiklik değil, bir farklılıktır. Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir 'ifadelerini kullandı.