…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı

Elazığ’da “Danışmanlık Tedbiri Eğitim” Programı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayelerinde ilimizde  5395 sayılı çocuk koruma kanunu ve Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Proje kapsamında meslek elemanlarına yönelik "Danışmanlık Tedbiri Eğitim" programı düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen eğitim programında konuşana İl Müdürü Suat Kenç" , Yapılan eğitime il müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımıza görev yapan 57  meslek elemanının katılacağını belirterek, eğitimlerin iki grup halinde 5 gün  devam edeceğini söyledi.

Danışmanlık tedbirlerinin çocuk ve aileler açısından önemli olduğunu belirten Kenç, "Hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Amacımız personelimizin mesleki becerisini geliştirmek. Danışmanlık tedbiri kurumumuz açısından önemli bir başlık, meslek personelimiz bu eğitimlerden önemli ölçüde istifade edecek.

Eğitimlerin standartlaştırılması ve değişen şartlara göre kendini yenileyebilecek bir modüler sisteme geçilmesi önemlidir. Personelimizin hizmet kapasitesinin arttırılma ve daha kaliteli hizmet sunma noktasında çalışmalarımız sürecektir." dedi.

Konuşmaların ardından Danışmalık Tedbiri Eğitim formatörleri Çocuk Gelişimci Hilal Aydın ve Sosyolog Ufuk Aydın Danışmanlık Tedbiri Uygulama Eğitimi konusunda sunum yapıldı.