…
…
…
…
22 Ekim 2019, Salı Elazığ,Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Şehit ve Gazilere Saygı Konferansı


"Şehit ve Gazilere Saygı" Konulu Konferans Elazığ'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, "Şehit ve gazilere saygı" konulu konferans düzenlendi.

Cemil Meriç Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Suat Kenç’’ Böyle güzel ve anlam yüklü bir program vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu ve gururluyum.

Dünyada bu kadar fedakâr; vatan, din ve bayrak denildiği zaman hiç tereddüt etmeden kendisinden sonrakilerin yaşaması için kendisini feda eden başka bir millet yoktur. Biz elhamdülillah, din, devlet, vatan, millet, ezan ve bayrak denildiği zaman topyekûn hareket ediyoruz. Bu bizim milletimizin en önemli değerlerinden birisidir.

Ülkemizi ezelden beridir savunan milletimizin tüm fertlerine Allah güç ve kuvvet versin. Geçmişten günümüze kadar vatan ve millet uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin, gazilerimize de sağlık, sıhhat ve selamet versin. Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de hain terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında El Bab'ta, Cerablus'ta ve Afrin'de terörle mücadele faaliyetini azim ve kararlılıkla yürütmektedir. Tarihin her döneminde kendi içinde binlerce kahraman yetiştiren bu topraklarda bizler de bugün tarihe tanıklık ediyoruz.

Şehit Ve Gazi Aileleri Bizim Baş Tacımız

 Memleket için kendi canlarını ortaya koymuş, kimisi evladını şehit vermiş, kimisi bizzat çatışmada yaralanarak gazi olmuş olan siz değerli kardeşlerimize toplum olarak sahip çıkmamız boynumuzun borcudur. Şehit ve gazi yakınları baş taçlarımızdır. Bunun için siz çocuklarımıza büyük görevler düşüyor. Bu vesileyle tekrar aziz şehitlerimize rahmet ve gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum’ dedi.

Program  ilk önce Çanakkale savaşlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma teşkilatını anlatan slaytlar gösterildikten sonra, Elazığ 8. Kolordu Komutanlığına bağlı Bölge Bando Komutanlığı ekibinin konseriyle son buldu. .

Cemil Meriç Fen Lisesi Konferans Salonunda yapılan programa  Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, Cemil Meriç Fen Lisesi Müdürü Mustafa Karaaslan , Kıbrıs Gazileri  ve öğrenciler katıldı