…
08 Aralık 2021, Çarşamba Uzunköprü, Edirne - Türkiye

Yaşlılarımız ile Birlikte Fidan Dikimi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Uzunköprü Süleybe Şefik ÖZTÜRK Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet almakta olan yaşlılarımız, Huzurevi bahçesine çeşitli meyve fidanlarının dikimi gerçekleştirdi.

Uzunköprü Süleybe Şefik ÖZTÜRK Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılar, aktif yaşlanma kapsamında; Huzurevine ait hobi bahçesinin bakımını sağlayarak, kışlık sebze ekimi için toprağı hazırladı.

Toprağın hazırlanmasından sonra 50 adet çeşitli meyve fidanı, yaşlılarımız ve görevli personellerimiz tarafından toprak ile buluşturuldu.

Huzurevlerimizde yer alan hobi bahçeleri; “Fiziksel ya da psikolojik sorunlar yaşayan yaşlıları bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak güçlendirerek, yaşadıkları sağlık sorunlarını en aza indirmede etkili olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalara göre de bu bahçeler özellikle yaşlanmanın meydana getirdiği olumsuz etkilerin azaltılması ya da ortadan kaldırılmasında, yaşlı kişilerin toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılmasını sağlamak açısından da önemlidir. Yaşlılarımızın hem psikolojik hem fiziksel sağlığı açısından bu gibi faaliyetlere destek olunmaktadır.”