…
…
…
…
…
…
…
…
09 Ocak 2023, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

“Yaşlanmayan Yaşlılar” Hizmet İçi Eğitimi Tamamlandı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı Kapsamında gerçekleştirilen “Yaşlı Bakım Hizmetlerinde Etkin Yöntemler ve Yaşlılarla Etkili İletişim” konulu hizmet içi eğitim 06.01.2023 tarihinde tamamlandı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yatılı kuruluşlarda görevli personellere yönelik gerçekleştirilen, “Yaşlı Bakım Hizmetlerinde Etkin Yöntemler ve Yaşlılarla Etkili İletişim” konulu hizmet içi eğitim 02.01.2023 – 06.01.2023 tarihleri arasında 5 gün süren program çerçevesinde Edirne Merkez Huzurevi Etkinlik Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimlere; Edirne Merkez Huzurevi, Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi, Uzunköprü Çağla Nur Uçar Huzurevi, Uzunköprü Bakım/Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, İpsala Yeni Hayat Bakım Merkezi, Meriç Hanife Ağyüz Bakım Merkezi, Keşan İlgi Bakım Merkezi ve Keşan Altınkalpler Bakım Merkezinde görevli personeller katılım sağladı.

Eğitimin son günü, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin BİLGİÇ gerçekleştirdiği kapanış konuşmasında; “İşin doğası gereği, özverili çalışma gereksinimine sahip mesleklerde çalışıyoruz. Bu nedenle motivasyonu yüksek tutmak, çalıştığımız kurumlara yönelik aidiyetimizi arttırmak, hizmet verdiğimiz “engelli, yaşlı, çocuk, kadın ve dezavantajlı gruplara” yönelik mesleki çalışmalarımızı desteklemek, bakanlığımızın yeni hizmet modellerini ve hizmet verdiğimiz gruplara yönelik yaklaşımlardaki güncel bilgileri edinmek önem arz etmektedir. Yatılı kuruluşlarımızda görevli personellerin, karşılaştıkları mesleki sorunlara çözüm ararken aynı zaman da çalışanlarımızın hizmet verdiği gruplara yönelik yaklaşımlarını, çalışma ortamlarındaki mesleklerine aidiyetlerini ve odaklanmalarını, mesleki memnuniyetlerini ve verimliliklerini de desteklememiz gerekmektedir. Bakım personellerimiz insanlara temas etmekte ve vicdani bir mesleği özverili çalışmalar ile yerine getirmektedir.  5 gün süren ve yatılı kuruluşlarımızda görevli tüm personellerimizin “Yaşlı Bakım Hizmetlerinde Etkin Yöntemler ve Yaşlılarla Etkili İletişim” konulu hizmet içi eğitime etkin katılımlarından memnuniyet duydum. Eğitimin, personellerimize mesleki anlamda katkı sağlamasını dilerim. Eğitimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleşen konuşmanın ardından, katılımcılara sertifikalarının dağıtılması ile eğitim son buldu.