…
17 Haziran 2022, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Alanı Denetlendi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hazırladığı Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Kapsamında; Sosyal Ekonomik olarak desteklediğimiz kadınlarımızın üretime yönlendirileceği, kadınların istihdam edilebilirliklerinin arttırılacağı, istihdam garantili meslek kurslarının düzenleneceği, ürettiklerini pazarlayabilecekleri, kadın kooperatiflerinin destekleneceği, ayrıca yöresel olarak gıda ve tarım ürünleri üretimi yapan kadınlarımızın ürün işleme, kurutma, ambalajlama yapabilecekleri, yerel lezzetlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı çalışma alanları oluşturuldu.

Proje ile istihdam ve üretim dışında  kooperatif üyelerine ve ailelere; ‘’Erken yaşta evlilikler,  aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet, madde bağımlılığı vb.’’ konularında, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sürdürüleceği, SED ile desteklenen çocukların takip edileceği, talep değil arz odaklı ‘’Aile Danışma Bürosu’’ hizmet verecektir.

Edirne Valiliğimiz koordinesinde; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hazırladığı ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek onaylanan, paydaş kurumların desteği ile uygulamaya geçirilen “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi” uygulama alanı incelemelerde bulunularak, denetlendi.

Gerçekleşen inceleme ve denetim çalışmalarına; İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Cevdet SÖKMEN, Hazine ve Maliye Bakanlığı Başkontrolleri Hacı Bayram ÇOLAK ve Harun GÜRER, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Filiz ALSAÇ ve Uzman Muhammet KARAOĞLU, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Erdinç TOPÇU, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yrd. Selen ERDEN, Trakya Kalkınma Ajansından Bahar MANAV, Proje Kapsamında Aile Danışma Bürosu Sorumlusu Psikolog Ayla ŞANS,  Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALLI başta olmak üzere görevli personeller katılım sağladı.

Gerçekleşen inceleme ve denetim çalışmalarının ardından projenin uygulanacağı alanda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.