…
…
…
…
…
…
26 Aralık 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

"Toplum ile Çalışma Dersi" Sahada İşlendi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet Bölümü işbirliği ile “Toplumla Çalışma” konusunda ki ders içeriği sahada işlendi.
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı aynı zamanda Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet Bölümünde ders vermekte olan Erdinç TOPÇU tarafından; “Toplumla Çalışma” konusunda sahada yaşananları yakından görmek, gelecekte sosyal hizmet alanında çalışmalar gerçekleştirecek olan Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine yönelik bir farkındalık oluşturmak amacıyla Karaağaç Mahallesinde ders işlendi.
Dersin teoriği, Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama binasında işlendi. Ders içeriğinde; “toplumla çalışmanın önemi, topluma yönelik sosyal hizmetler alanında kaynak oluşturma ve sürdürülebilirlik, toplum yararına kaynak kullanımları, yerinde sosyal hizmet modeli uygulamaları” konuları öğrencilere aktarıldı. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU tarafından aktarılan teorik dersin ardından Karaağaç Mahallesinde, öğrenciler ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğu alanlar Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yrd. Selen ERDEN koordinesinde ve rehberliğinde ziyaret edildi. Sahada ve Alanda çalışmanın önemli noktaları, topluma yaklaşım ve uygulanacak hizmet modelleri hakkında beyin fırtınası yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; Öğrencilerimizin sahada ve alanda ders işlemesine fırsat sunan başta Edirne Valiliğimize, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı’na teşekkür ederiz.
Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında; Karaağaç Mahallemizde bulunan proje binamızda farklı gün ve zamanlarda, “yaşlılara, engellilere, kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara ve çeşitli STK’ların üyelerine” eğitim ve kurs hizmetleri verilmeye devam edecek olup, halka açık olarak gerçekleştirilecektir.