…
…
…
…
20 Ocak 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

“Sıfır Atık Projesi Kapsamında” Çocuklar Farkındalık Oluşturdu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, her ilde “Nesiller Buluşuyor! Projesi” kapsamında farklı etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirilmekte, paydaş projeler ile yenilikçi çalışmalar düzenlenmektedir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, Edirne Merkez Mimar Sinan Ortaokulu Müdürlüğü paydaş çalışması ile okul öğrencileri farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladılar.

Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri; evlerinde ve okullarında geri dönüşüme kazandırdıkları ürünlerden, çeşitli boyamalar ve el işçiliği ile saksı yaparak bitkilere yeni yaşam alanı oluşturdular. Saksılara çeşitli çiçeklerin ekimini gerçekleştiren minik öğrenciler, oluşturdukları saksıları kullanılmak üzere Edirne Merkez Huzurevi Müdürlüğüne teslim ettiler.

Proje kapsamında üretilen ürünler, Pandemi tedbirleri nedeniyle Huzurevi bahçesinde dezenfekte edilerek kullanılmak üzere görevli personeller tarafından teslim alındı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; “Öğrenciler Sıfır Atık Projesini Destekliyor” sosyal sorumluluk Projesi, Bakanlığımızın “Nesiller Buluşuyor Projesi” ile birleşerek ortak bir çalışma ortaya çıktı. Geri dönüşüme önem veren, geri dönüşümün hayatın bir parçası olduğu bilincinde olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Minik elleri ile geri dönüşümden sosyal hayatımıza dahil ettikleri saksılar; renklendirilerek, boyanarak, çizimler gerçekleştirilerek ve içerisine çiçekler ekilerek güzel ürünler ortaya çıkardılar. Proje kapsamında Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Gözde DÖNMEZ ALKIS’a, Fen Bilimleri Öğretmeni Işın AYER’e, öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün bu buluşmayı Pandemi tedbirleri kapsamında, Huzurevi Bahçemizde yaşlılarımızdan uzak olarak gerçekleştirdik. İnşallah ilerleyen dönemlerde öğrencilerimiz ile yaşlılarımız bir araya gelerek ortak çalışmalar, ortak buluşmalar gerçekleştirecekler, dedi.”