…
…
…
21 Nisan 2022, Perşembe Edirne Merkez - Uzunköprü / Türkiye

“Şiddet ile Mücadele Kapsamında” Eğitimler Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” kapsamında eğitimler verilmeye devam ediliyor.
Jandarma Komutanlığında Eğitim;
Nisan ayı içerisinde Edirne Jandarma Komutanlığında görev yapan personellere yönelik, kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamında; “mağdur ile görüşme teknikleri, 6284 sayılı kanun ve uygulama mekanizmaları, kurumlar arası ortak paydada çalışma esasları” konularında eğitim düzenlendi.
Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim;
2022 Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele İl Eylem Planı kapsamında; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Uzunköprü İlçesine görev yapan “Okul Müdürlerine, Okul Rehber Öğretmenlerine, Okul Aile Birliği Temsilcilerine” 20.04.2022 tarihinde eğitim düzenlendi.
Eğitimde; “Flört, Dijital Şiddet, Şiddet Döngüsü ile Mücadele, Üreten Kadının Rolü, Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Kadına Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar, Alo 183 ve KADES” konularından bahsedildi.
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele kapsamında eğitimler, Edirne ilimiz genelinde yıl boyunca farklı gruplara yönelik verilmeye devam edecek.