…
…
06 Temmuz 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - TÜRKİYE

ROMSİD Proje Ekibinden İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’a Ziyaret


Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD) kapsamında; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri ve proje yöneticileri, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’ı 05.07.2022 tarihinde ziyaret etti.

Roman vatandaşların eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal yardım ve sosyal hizmetlere erişim konusunda yaşadıkları aksaklıkların giderilmesi ve Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne ilişkin Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ile I. Eylem Planı (2016-2018) ve II. Eylem Planı (2019-2021) hazırlanmıştır.  Yeni Eylem Planı (2022-2025) çalışmaları da devam etmekte olup yayımlanma sürecinde son aşamaya gelinmiştir.

“Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD)” ile Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve hazırlanacak eylem planlarının güçlü bir izleme ve değerlendirme sistemi kurulması planlamıştır. Bu maksatla uygulanan ROMSİD projesi kapsamında; İlgili yöneticiler, yetkililer ve Teknik Destek Ekibi ile önceki eylem planlarının genel değerlendirmesi, yayımlanacak yeni eylem planının yerelleşmesi, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirme sistemi hakkında istişare, kurum/kuruluşların deneyim ile pratiklerinin öğrenilmesi ve bilgilendirmesi maksadıyla Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ ROMSİD ekibi tarafından ziyaret edilerek; Bakanlığımızın Hizmet Modelleri ve İl Müdürlüğümüzün Roman Vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Gerçekleşen görüşmede ayrıca; “Roman Strateji Belgesi hakkında bilgilendirme ve genel bir bakış, I. Eylem Planı, II. Eylem Planı ve III. Eylem Planı (hazırlanmakta olan) uygulanması ve yerelleşmesi, İzleme ve değerlendirmenin önemi ve sistem hakkında genel bilgilendirme, İzleme ve değerlendirme sistemi ve Eylem Planları hakkında kurum/kuruluşların önerileri” konuları ele alındı.